به گزارش دیده بان، سخنان نفرتپراکنی آنلاین در فضای مجازی به خشونت واقعی علیه مسلمانان در سراسر جهان دامن زده است؛ از کشتار مسلمانان تا ممنوعیت حجاب، سرکوبها و حملههای هدفمند علیه مسلمانان در سراسر جهان افزایش یافته است.
حال، شورای روابط آمریکایی-اسلامی گزارش داده که تبعیض و حملهها علیه مسلمانان و فلسطینیها در آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ در بحبوحه تشدید اسلامستیزی حدود ۷۰ درصد افزایش یافت.
فعالان حوزه حقوق بشر از افزایش جهانی اسلامستیزی و تعصب ضد فلسطینی از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر (مهر ۱۴۰۲) که دهها هزار شهید برجای گذاشت و باعث بحران انسانی شده، خبر میدهند.
شورای روابط آمریکایی-اسلامی گزارش داد که ۴ هزار و ۹۵۱ شکایت در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۴ در مورد حوادث ضد مسلمانان و ضد فلسطینیها دریافت کرده است؛ این میزان در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۷۰ درصد افزایش داشته است.
براساس این گزارش، بیشتر شکایتها در زمینههای مهاجرت و پناهندگی، تبعیض شغلی، تبعیض تحصیلی و جرایم ناشی از نفرت بوده است.
این سازمان در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸ هزار مورد شکایت در این موارد را در کل سال، از جمله حدود ۳ هزار و ۶۰۰ مورد در ۳ ماه نخست پس از آغاز جنگ غزه، ثبت کرده بود.
حوادث نگرانکننده در آمریکا طی ۹ ماه گذشته شامل حمله با مرگبار با چاقو به یک کودک ۶ ساله فلسطین-آمریکایی در ایلینوی در اکتبر (مهر ۱۴۰۲)، حمله با چاقو به یک مرد فلسطینی-آمریکایی در تگزاس در ماه فوریه (بهمن/اسفند ۱۴۰۲)، تیراندازی به ۳ دانشآموز در ورمونت در ماه نوامبر (آبان ۱۴۰۲) و تلاش برای غرق کردن یک دختر ۳ ساله فلسطینی-آمریکایی در ماه می (اردیبهشت/خرداد)، بود.
اعتراضهای متعددی در آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی، علیه جنگ غزه از اکتبر (مهر) آغاز شده است. شورای روابط آمریکایی-اسلامی در گزارش خود همچنین به سرکوب تظاهرات و اعتراضهای دانشجویان حامی فلسطین از سوی پلیس و مقامهای دانشگاهی اشاره کرد.
البته تشدید اسلامستیزی تنها مربوط به آمریکا نبوده؛ بلکه این روند در دیگر کشورهای غربی مدعی حقوق بشر و برابری نیز به چشم میخورد.
بهعنوان مثال، اسلامستیزی در کانادا یکی از چالشهای جدی برای مسلمانان در سالهای گذشته بوده و این در حالی است که دولت کانادا همواره خود را بهعنوان نماد حقوق بشر و برابری معرفی میکند.
گزارشها و تحقیقهای انجام شده نشان میدهد که طی ۷ سال گذشته در کانادا مسلمانان بیشتری در مقایسه با سایر کشورهای گروه ۷ در حملههای هدفمند کشته شدهاند و اسلامستیزی از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در اکتبر گذشته (مهر ۱۴۰۲) بهطور تصاعدی افزایش یافته است.
در فرانسه، اسلمستیزی در چارچوب جنگ با حجاب سالهاست که ادامه دارد و زنان مسلمانی که حجاب دارند مجبور میشوند از این کشور مهاجرت کنند.
با افزایش اسلامستیزی در دهههای اخیر، جامعه مسلمانان فرانسه (که از جمعیت بسیاری از کشورهای اروپایی بیشتر است) در معرض تبعیضهای اجتماعی و نهادی قرار دارند.
انگلیس با وجود داشتن جامعه مسلمانان قوی شاهد افزایش ۳۳۵ درصدی جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان بوده است؛ از ۷ اکتبر تاکنون بیش از ۲ هزار مورد از این نوع جرایم گزارش شده است.
بهگفته تلماما (موسسهای که حوادث ضد مسلمانان در انگلیس را ثبت میکند)، انواع این گزارشها درباره رفتار توهینآمیز، تهدید، تجاوز، اعمال خرابکارانه، تبعیض و اعمال نفرتپراکنی بوده است؛ این موسسه همچنین میگوید که زنان مسلمان هدف اصلی در ۶۵ درصد جرایم بودهاند.
آلمان یکی از کشورهای اروپایی است که با وجود طرح ادعاهایی در مورد دفاع از حقوق بشر و عدالت، اما خود از اصلیترین کشورهای ناقض حقوق بشر و مسلمانان است.
اقدامهای ضد مسلمانان در این کشور محدود به برخی افراد نبوده و دولت این کشور هم اقدامهای ضد اسلامی انجام میدهد.
منبع:خبرگزاری میزان