به گزارش دیده بان، شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا بیسروصدا به رژیم صهیونیستی قدرت دادهاند تا بسیاری از افراد را با سرعت بیشتری در غزه و لبنان، از طریق هوش مصنوعی و خدمات محاسباتی ردیابی کرده و هدف قرار دهد. درپی این موضوع شمار غیرنظامیان به هشادت رسیده افزایش یافته و این نگرانی را افزایش داده که این ابزارها در مرگ افراد بیگناه نقش بسزایی دارند.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، ارتش رژیم صهیونیستی سالهاست که شرکتهای خصوصی را برای ساخت سلاحهای خودمختار سفارشی استخدام کرده است. با این حال، جنگهای اخیر رژیم صهیونیستی نمونهای برجسته را نشان میدهد که در آن مدلهای هوش مصنوعی تجاری ساخت آمریکا در جنگهای فعال مورد استفاده قرار گرفتهاند؛ این درحالی است که نگرانیهایی مبنی بر اینکه این مدلها در اصل برای کمک به تصمیمگیری درمورد اینکه چه کسی زندگی کند و چه کسی هدف قرار گیرد، وجود دارد.
ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای بررسی اطلاعات گسترده، رهگیری ارتباطا و نظارت برای یافتن گفتار یا رفتار مشکوک و یادگیری حرکات دشمنان خود استفاده میکند.
تحقیقات آسوشیتدپرس نشان داد که استفاده از فناوری مایکروسافت Microsoft و اوپنایآی OpenAI پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) بهشدت افزایش یافت.
این تحقیقات همچنین جزئیات جدیدی را از نحوه انتخاب اهداف و راههایی که ممکن است طی آنها اشتباه رخ دهد، از جمله دادههای معیوب یا الگوریتمهای معیوب نشان میدهد. تحقیقات براساس اسناد داخلی، دادهها و مصاحبههای اختصاصی با مقامهای فعلی و سابق رژیم صهیونیستی و کارمندان شرکتهای فناوری انجام شده است.
هایدی خلاف، کارشناس ارشد هوش مصنوعی در موسسه AI Now و مهندس ارشد سابق ایمنی در شرکت اوپنایآی، گفت: این نخستین تاییدی است که ما دریافت کردهایم که مدلهای هوش مصنوعی تجاری بهطور مستقیم در جنگ استفاده میشوند. پیامدها برای نقش فناوری در فعال کردن این نوع جنگ غیراخلاقی و غیرقانونی در آینده بسیار زیاد است.
پیدایش هوش مصنوعی
درحالی که شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ به نقشهای برجسته میرسند، یافتههای آسوشیتدپرس پرسشهایی را درمورد نقش سیلیکونولی (منطقهای در کالیفرنیا که شرکتهای فناوری در آن مستقر هستند) در آینده جنگهای خودکار ایجاد میکند. مایکروسافت انتظار دارد همکاری خود را با ارتش رژیم صهیونیستی افزایش دهد و آنچه درمورد رژیم صهیونیستی اتفاق میافتد ممکن است به تعیین استفاده از این فناوریهای جدید در سراسر جهان منجر شود.
آسوشیتدپرس در بررسی اطلاعات داخلی مایکروسافت دریافت که استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی این شرکت و اوپنایآی در مارس گذشته (فروردین ۱۴۰۳) به ۲۰۰ برابر بیشتر از هفته قبل از ۷ اکتبر افزایش یافت. مقدار دادهای که این رزیم در سرورهای مایکروسافت ذخیره میکرد بین آن زمان تا جولای ۲۰۲۴ (تیر/مرداد ۱۴۰۳) ۲ برابر شد و به بیش از ۱۳.۶ پتابایت (۱۳ هزار و ۶۰۰ ترابایت) رسید؛ این میزان حدود ۳۵۰ برابر حافظه دیجیتال مورد نیاز برای ذخیره هر کتاب در کتابخانه کنگره است.
استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از بانکهای عظیم سرورهای رایانهای مایکروسافت نیز تنها در ۲ ماه نخست جنگ حدود دوسوم افزایش یافت.
هدف رژیم صهیونیستی پس از ۷ اکتبر ریشهکن کردن مقاومت غزه بود و ارتش آن هوش مصنوعی را تغییردهنده بازی در تعیین سریعتر اهداف نامید.
به گفته وزارت بهداشتهای غزه و لبنان، از زمان آغاز جنگ بیش از ۵۰ هزار نفر در غزه و لبنان به شهادت رسیده و نزدیک به ۷۰ درصد ساختمانهای غزه ویران شدهاند.
تحقیقات آسوشیتدپرس شامل مصاحبه با ۶ نفر از اعضای فعلی و سابق ارتش رژیم صهیونیستی، ازجمله ۳ افسر اطلاعاتی ذخیره دادهها، است.
ارتش رژیم صهیونیستی بارها اذعان کرده که تحلیلگرانش از سیستمهای مجهز به هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف استفاده میکنند. مایکروسافت از اظهار نظر درمورد این تحقیقات خودداری کرد.
اسناد و دادهها همچنین نشان میدهد که اوپنایآی (سازنده چت جیپیتی ChatGPT) مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی را از طریق بستر ابری Azure مایکروسافت ارائه میکند؛ در ادامه ارتش رژیم صهیونیستی این مدلها را خریداری میکند.
مایکروسافت بزرگترین سرمایهگذار اوپنایآی بوده است. اوپنایآی مدعی است که با ارتش رژیم صهیونیستی شراکتی ندارد و براساس سیاستهای این شرکت، مشتریان نباید از محصولات آن برای توسعه سلاح، تخریب اموال یا آسیب رساندن به مردم استفاده کنند. با این حال، اوپنایآی حدود یک سال قبل شرایط استفاده از محصولاتش را در زمینه نظامی (در آنچه با اهداف امنیت داخلی خوانده) تغییر داد.
هدی حجازی در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان/آذر ۱۴۰۲) بههمراه ۳ دختر خردسال و مادرش در حال فرار از حملههای رژیم صهیونیستی در مرز لبنان بود که خودروی آنها هدف قرار گرفت. مادر و ۳ فرزند حجازی در این حمله به شهادت رسیدند.
یک افسر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به آسوشیتدپرس گفت که در ۳ سال گذشته از هوش مصنوعی برای کمک به تعیین همه اهداف استفاده شده است. او اذعان کرد که افسرانی که بر این عملیات نظارت داشته و وظیفه تایید هدف تعیینشده را برعهده داشتند ممکن است دچار اشتباه شده باشند؛ ممکن است آنها افراد و خودروی اشتباهی را هدف گرفته باشند.
هوش مصنوعی؛ شرکتهای آمریکایی در خدمت رژیم صهیونیستی
مایکروسافت و شرکت اوپنایآی مستقر در سانفرانسیسکو ازجمله شرکتهای فناوری آمریکایی هستند که در سالهای اخیر از جنگهای رژیم صهیونیستی حمایت کردهاند.
گوگل و آمازون خدمات محاسبات ابری و هوش مصنوعی را به ارتش رژیم صهیونیستی تحت پروژه نیمبوس ارائه میکنند، قراردادی ۱.۲ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۲۱ امضا شد. ارتش رژیم صهیونیستی از مزارع سرور یا مراکز داده سیسکو (Cisco) و دل (Dell) استفاده کرده است.
رد هت Red Hat، یک شرکت تابعه مستقل آیبیام IBM، همچنین فناوریهای رایانش ابری را در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی قرار داده و Palantir Technologies، شریک مایکروسافت در قراردادهای دفاعی آمریکا، یک مشارکت استراتژیک دارد که سیستمهای هوش مصنوعی را برای کمک به تلاشهای جنگی رژیم صهیونیستی ارائه میکند.
گوگل هم مدعی است که متعهد به توسعه و استقرار مسئولانه هوش مصنوعی است که از مردم محافظت میکند، رشد جهانی را ارتقا میدهد و از امنیت حمایت میکند.
دل بیانیهای ارائه کرد و مدعی شد این شرکت در کار با سازمانهای دولتی و خصوصی در سطح جهانی، ازجمله رژیم صهیونیستی، به بالاترین استانداردها متعهد است. آلیسون شوالتر، سخنگوی رد هت، گفت که این شرکت به مشتریان جهانی خود افتخار میکند.
بهگفته یک افسر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم از بستر ابری Azure مایکروسافت برای جمعآوری اطلاعات گردآوریشده از طریق نظارت جمعی استفاده میکند؛ سپس میتوان آن دادهها را با سیستمهای هدفگیری داخلی رژیم صهیونیستی و برعکس بررسی کرد.
دادههای بررسیشده مایکروسافت نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر از ابزارهای رونویسی و ترجمه و مدلهای اوپنایای استفاده زیادی کرده است.
افسران ارتش رژیم صهیونیستی که با سیستمهای هدفگیری و دیگر کارشناسان فناوری کار کردهاند، میگویند که خطاها ممکن است بهدلایل زیادی در ارتباط با هوش مصنوعی رخ دهند. یکی از افسران اطلاعاتی گفت که اشتباههایی را در هدفگیری دیده که به ترجمههای نادرست از عربی به عبری متکی بوده است.
یک نظامی دیگر که با سیستمهای هدفگیری کار میکرد، گفت که هوش مصنوعی به تنهایی میتواند به نتیجهگیری اشتباه منجر شود.
در میان شرکتهای فناوری آمریکایی، مایکروسافت رابطه نزدیکی با ارتش رژیم صهیونیستی در طول دههها داشته است.
روابط رژیم صهیونیستی با این شرکت در کنار روابط با سایر شرکتهای فناوری از زمان آغاز جنگ غزه افزایش یافته است.
قراردادهای ارتش رژیم صهیونیستی با مایکروسافت شامل دستکم ۶۳۵ اشتراک فردی است که در بخشها، واحدها، پایگاهها یا کلمات کد پروژه خاص فهرست شدهاند.
رابطه بین شرکتهای فناوری و ارتش رژیم صهیونیستی پیامدهایی را نیز در آمریکا داشته، جایی که برخی از کارمندان نگرانیهای اخلاقی را مطرح کردهاند.
مایکروسافت در ماه اکتبر (مهر/آبان) ۲ کارمند خود را با طرح ادعاهایی اخراج کرد.
حسام نصر، یکی از کارمندان اخراجشده مایکروسافت گفت که او و همکاران سابقش بر مایکروسافت فشار میآورند تا فروش خدمات ابری و هوش مصنوعی به ارتش رژیم صهیونیستی را متوقف کند.
نصر گفت: خدمات ابری و هوش مصنوعی بمبها و گلولههای قرن ۲۱ هستند. مایکروسافت به ارتش اسرائیل تسلیحات دیجیتالی برای کشتن، معلول کردن و آواره کردن فلسطینیها ارائه میکند.
گوگل هم در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) حدود ۵۰ نفر از کارکنان خود را بهدلیل تحصن در مقر این شرکت در کالیفرنیا در اعتراض به جنگ غزه اخراج کرد.
منبع: خبرگزاری میزان