گزارش دیده‌بان از تبعیض شغلی در اروپا؛
فرانسه مسلمانان را به بازار کار راه نمی‌دهد

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد احتمال دعوت‌ نشدن مسلمانان جویای کار به مصاحبه شغلی در فرانسه در قیاس با دیگران دو برابر است.

به گزارش موسسه راهبردی دیده‌بان، اروپا که مدعی رعایت حقوق بشر در کشورهای خود هستند بیشترین تبعیض‌ها را علیه مسلمانان اعمال می‌کنند در این میان فرانسه تقریباً حقی برای مسلمانان ساکن در این کشور در مقایسه با مردمان پیروی سایر ادیان قائل نیست.

 

چندی پیش فرانسه قانونی درباره منع حجاب زنان مسلمان در فرانسه به تصویب رساند که اجازه ورود مادران مسلمان باحجاب را به مدرسه نمی‌داد. در اقدامی دیگر یکی از مدارس در فرانسه دانش آموزان را ملزم به انداختن علامت قرمزرنگی به گردن خود در هنگام مراجعه به غذاخوری کرد تا آشپزها منوی مخصوص آن‌ها را تحویل دهند.

 

در سایر نقاط اروپا نیز این‌گونه تبعیض‌ها و نقض‌های حقوق بشری اتفاق می‌افتد. بلژیک ازجمله این کشورهاست. ولید لاریسی از فعالان حقوق مسلمانان در بلژیک دراین‌باره می‌گوید: «در بلژیک، زنان مسلمان مشکلی همانند زنان مسلمان فرانسوی دارند. این در حالی است که داشتن حجاب بخشی از اصول اسلامی برای زنان است. زنان مسلمان حق‌دارند نوع پوشش خود را بر اساس حقوق مدنی خود انتخاب کنند.»

 

بااین‌حال شرایط نه‌تنها برای مسلمانان بهبود نمی‌یابد بلکه بر اساس تحقیقات جدید، مشخص شد حتی در بازار کار نیز علیه مسلمانان در فرانسه و برخی دیگر از نقاط اروپا تبعیض وجود دارد.

 

در همین رابطه پایگاه خبری الافریکا اعلام کرد نتایج حاصل از یک مطالعه که اخیراً منتشرشده حاکی از آن است که روند استخدام در فرانسه در مورد مسلمانان تبعیض‌آمیز است تا آنجا که شانس دعوت شدن یک مسلمان جویای کار در این کشور در مقایسه با هم‌وطن غیرمسلمان خود به نصف کاهش می‌یابد.

 

بر اساس این تحقیق که از سوی تیمی از پژوهشگران به رهبری "ماری ان والفورت" صورت گرفته و نتایج آن در خبرگزاری فرانسه (AFP) منتشرشده، شانس دعوت شدن یک مسلمان متقاضی کار به مصاحبه شغلی به میزان 10.4 درصد است درحالی‌که این احتمال برای یک فرد مسیحی کاتولیک برابر با 20.8 درصد است.

 

وقتی صحبت از جنسیت می‌شود این اختلاف فاحش‌تر می‌شود تا جایی که مردان مسلمان جویای کار تنها 4.7 درصد شانس دعوت به مصاحبه دارند که این میزان در مردان کاتولیک جویای کار 17.9 درصد برآورد شده است.

 

والفورت که مدرس دانشگاه «سوربن» پاریس است، برای تحقیق خود تعدادی تقاضانامه‌ شغلی غیرواقعی را در حدفاصل زمانی سپتامبر 2013 تا سپتامبر 2014 به 6231 کارفرما که پیشنهاد کاری در پست حسابدار و کمک حسابدار ارائه داده بودند ارسال کرده بود.

 

نتایج این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که میزان تبعیض اعمال‌شده علیه مسلمانان فرانسه در مقایسه با کاتولیک‌های این کشور بیشتر از تبعیضی است که آفریقایی ـ آمریکایی‌های ایالات‌متحده در مقایسه با سفیدپوستان این کشور متحمل می‌شوند.

 

گفتنی است آنچه در این رابطه مهم و قابل‌توجه است این‌که مقررات بین‌المللی کار قریب به پنجاه سال قبل از حقوق بشر موجود در اعلامیه جهانی تصویب و مورد استقبال قرار گرفت بااین‌حال جامعه مسلمانان اروپا شاهد چنین برخوردهایی درباره حقوق خود هستند.




انتهای متن/

یکشنبه, 19 مهر 1394 ساعت 09:21

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید