به گزارش دیده بان، العربی الجدید در گزارشی با عنوان «اعدام بهداشت غزه؛ اسرائیل پزشکان و امدادگران را به شکل وحشیانه هدف قرار می دهد»، نوشت: چیزی در غزه نمانده که از سوی اشغالگران اسرائیلی هدف قرار نگرفته باشد، از بشر گرفته تا حجر؛ اما حملات شدید و عامدانه به مراکز درمانی و بهداشتی، کارکنان آن و زندانی کردن و شکنجه و شهادت برخی از آنها، ابعادی فراتر دارد.
این رسانه ادامه داد: جدیدترین حادثه مربوط به محاصره و شهادت ۱۵ نفر از امدادرسانان و دفن آنها در کنار خودروهای آمبولانس شان در گودالی است که اوج نسل کشی را نمایان می کند. طبق گزارش سازمان ملل درباره این رخداد و گفته های شاهدان عینی، برخی از این امدادگران از فاصله نزدیک اعدام شده اند.
به نوشته این منبع، حمله به این امدادگران در چندین نوبت انجام شده به طوری که ابتدا گروه نخست هدف قرار گرفته و هنگامی که دیگر امدادگران به نجات این افراد آمده اند، آنها نیز هدف قرار گرفتند. رسیدن به پیکرها و گودال بیش از یک هفته به طول انجامیده به ویژه که آمبولانس ها نابود و در کنار گور جمعی انداخته شده که این اوج دهن کجی رژیم اسرائیل به نهادها و قانون بین المللی و اطمینان خاطر این رژیم از مجازات گریزی را نشان می دهد.
بر اساس این گزارش، «جاناتان ویتال» رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در اراضی فلسطینی گفت: هنگامی که گور جمعی کادر پزشکی را دیدیم، شوکه شدیم. امدادگران در حالی کشته شدند که به دنبال نجات افراد بودند و آمبولانس ها یکی پس از دیگری هنگام ورود به رفح هدف قرار گرفتند.
از سوی دیگر، «طارق گاسارویچ» از مسئولان رسانه ای سازمان جهانی بهداشت به العربی الجدید گفت: طبق آمارهای رسمی وزارت بهداشت فلسطین از اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهر ۱۴۰۲) بیش از ۱۰۶۰ نفر از کادر امدادی شهید و ۳۳۰ نفر هم بازداشت شده اند. از زمان از سرگیری جنگ در مارس گذشته(۲۸ اسفند۱۴۰۳) و ممانعت از کمک رسانی به غزه، غذا، آب، سرپناه و امدادرسانی پزشکی وجود ندارد که این اوضاع را بسیار بغرنج کرده است.
وی افزود: دستور تخلیه جان مردم را به خطر می اندازد و سبب شده که صدها هزار نفر خانه های خود را از دست بدهند. این دستور بر مراکز درمانی نیز تاثیرگذار است، به طوری که بیمارستان القدس نیز در منطقه ای است که دستور تخلیه آن داده شده است.
«عائشه خان» پزشک آمریکایی نیز در جریان نشست خبری در مقر سازمان ملل روایتی تلخ از آنچه در غزه می گذرد را بیان کرده است.
وی گفت: اولویت با مجروحان ناشی از حملات بود و این بدان مفهوم بود که بیماران دیگر در اولویت نبودند. اوضاع زنان باردار و بیماران مزمن بسیار سخت است.
به گزارش ایرنا، این امدادگران در تاریخ ۲۳ مارس (سوم فروردین ماه ۱۴۰۴) در پی حمله رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدند، برسی ها نشان میدهد که خودروهای آمبولانس و آتشنشانی بهوضوح دارای علائم شناسایی بوده و چراغهای اضطراری آنها هنگام تیراندازی نیروهای رژیم اسرائیل روشن بوده است.
منبع: ایرنا