به گزارش دیده بان، جنگندههای رژیم صهیونیستی همچنان مناطق مختلف نوار غزه را آماج حملات وحشیانه خود قرار می دهند، اشغالگران اسرائیلی به جنگ نسل کشی در این منطقه ادامه داده و شمار بیشتری از غیرنظامیان شامل کودکان و زنان و آوارگان را به شهادت رسانده اند و این همزمان با محاصره شدید این منطقه و ممانعت از ورود مواد غذایی و کمک های پزشکی از اوایل مارس گذشته(اسفند۱۴۰۳) و حملات شبانه روزی به مناطق مختلف غزه تقریبا ویران است.
این خبری است که روزهای اخیر منجر به ایجاد اعتراضاتی گسترده در کشورهای مختلف در حمایت از مردم غزه و تقبیح سیاستهای وحشیانه و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی شده است.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد، اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به این منطقه را از سر گرفت.
رژیم صهیونیستی اما در این مدت بار دیگر با به آتش کشیدن چادر اسکان «خبرنگاران» در غزه و البته مورد هدف قرار دادن «امدادگران» نشان داد که هیچ کسی از تجاوزات و کشتار بی رحمانه این رژیم در این منطقه در امان نیست و برای هیچ قانون یا ملاحظه و ارزش اخلاقی، احترامی قائل نیست.
بر اساس بسیاری از شواهد، فیلمها، تصاویر و البته گزارشهای منتشر شده از سوی مراجع بین المللی؛ زندگی ساکنان غزه در حال نابودی است و اگر گلولهها آنها را نکشد، نبودِ حداقل امکانات بقا، آنها را به کام مرگ میبرد.
در همین ارتباط العربی الجدید در گزارشی از بحران بهداشتی نوار غزه خبر داد و نوشت: به مصائب روزانه ساکنان غزه باید مشکل فاضلاب، حشرات و جوندگانی را افزود که به جان کودکان افتاده و خانواده ها را در سایه نبود یک راهکار نگران کرده است.
خانواده های فلسطینی در غزه به ویژه آنانی که در نزدیکی باتلاق و فاضلاب هستند، از آزار حشرات، پشه ها و جوندگانی که در چادرهای برپا شده آنها جولان می دهند در رنج و عذاب هستند. این جانوران مایه نگرانی صدها خانواده شده و شیرخواران و کودکان را در معرض ابتلا به بیماری های پوستی قرار داده است. این نگرانی با نزدیک شدن به فصل تابستان و بالا رفتن دما بیشتر نیز می شود.
به عبارت دیگر، رژیم اسرائیل زیر ساختهای غزه را ویران کرده و این سبب ایجاد باتلاقهایی در خیابانها و راهها شده است.
این اقدامات ناقض حقوق بشری رژیم صهیونیستی در دور تازه حملات و تجاوزگریهایش به غزه پس از نقض آتش بس، از سوی برخی مجامع بین المللی نیز مورد نکوهش و محکومیت قرار گرفت.
بمباران چادر محل استقرار خبرنگاران توسط اسرائیل در غزه نقض حقوق بینالمللی است
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین«حماس» با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بمباران چادر محل استقرار گروهی از خبرنگاران توسط اسرائیل در جنوب نوار غزه «یک جنایت شنیع و نقض حقوق و هنجارهای بینالمللی» است.
در این بیانیه ضمن انتقاد از بیتفاوتی بینالمللی در قبال نسلکشی در نوار غزه آمده است: حملات مداوم علیه خبرنگاران و قتل ۲۱۰ خبرنگار در نوار غزه از ابتدای جنگ تاکنون بخشی از تلاشهای اسرائیل برای ایجاد ترس است که با تکیه بر سکوت بینالمللی بیسابقه بهخاطر سرکوب حقیقت و جلوگیری از ایفای وظیفه خبرنگاران صورت میگیرد.
حماس در بیانیه خود تمام خبرنگاران و رسانههای بینالمللی را به افشای جنایات اسرائیل علیه خبرنگاران فلسطینی دعوت کرد.
سازمان همکاری اسلامی خواستار تحقیقات درمورد جنایت اسرائیل علیه امدادگران غزه شد
سازمان همکاری اسلامی با صدور بیانیهای در خصوص حملات اخیر صهیونیستها به غزه اعلام کرد که حملات برنامه ریزی شده و عامدانه رژیم صهیونیستی علیه نیروهای موسسه های پزشکی، انسانی و بین المللی و غیرنظامیان فلسطینی، نقض آشکار قوانین بین المللی انسانی و توافقات ژنو است. تمام مسئولین و عاملان این جنایت ها باید مجازات شوند.
در ادامه این بیانیه آمده است که کشورها دستورات و احکام دیوان بین المللی دادگستری و دیوان کیفری را اجرایی کنند تا روند تحقیقات در خصوص جنایات جنگی و نسل کشی علیه ملت فلسطین تسریع یابد و مکانیزم های دادگستری بین المللی برای تضمین مجازات عاملان جنایت ها و پایان دادن به فرار از مجازات فعال شود.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: مجازات جمعی و محاصره غزه جنایت جنگی است
«وولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با ارائه گزارشی به شورای امنیت، محاصره کامل رژیم صهیونیستی بر نوار غزه را مصداق بارز مجازات جمعی توصیف کرد و هشدار داد که این اقدام ممکن است معادل استفاده از «گرسنگی به عنوان ابزار جنگ» تلقی شود.
تورک در نشست شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست الجزایر و برای بررسی وضعیت غزه و سایر مناطق اشغالی فلسطین برگزار شد، اظهار داشت: از آغاز ماه مارس، عملیات نظامی اسرائیل منجر به کشته شدن بیش از ۱۲۰۰ فلسطینی، از جمله ۳۲۰ کودک شده و بمبارانها همچنان ادامه دارد؛ این حملات حتی شامل مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و محلهایی است که به فلسطینیها دستور تخلیه آن داده شده بود و حتی در ایام عید فطر نیز متوقف نشد.
وی با ابراز نگرانی شدید از شهادت ۱۵ تن از کارکنان حوزه پزشکی و امدادی، این موضوع را نشانهای از احتمال ارتکاب جنایات جنگی توسط ارتش رژیم صهیونیستی دانست و تأکید کرد: ضروری است تحقیقات مستقل، سریع و جامع درباره این وقایع انجام شده و مسئولان نقض قوانین بینالمللی پاسخگو شوند.
تورک همچنین به موضوع «دستورهای تخلیه اجباری» در داخل نوار غزه اشاره و اعلام کرد که نیمی از جمعیت این منطقه تحت چنین دستورهایی قرار دارند یا در مناطقی زندگی میکنند که حضور در آنها ممنوع اعلام شده است.
انتقاد تند گزارشگر سازمان ملل از دروغهای حقوق بشری غرب
«فرانچسکا آلبانیز» ، گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین در واکنش به افشای ابعاد جدید جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار تیمهای امدادی و پزشکی در رفح در جنوب نوار غزه طی هفته گذشته، اعلام کرد که شواهدی مبنی بر کشتار امدادگران در رفح مخفی شده بود.
وی در گفت وگو با شبکه الجزیره اظهار داشت: آنچه در غزه اتفاق میافتد، یک جنگ نیست، بلکه یک نسل کشی تمام عیار بوده و هیچ حفاظتی از جان فلسطینیها وجود ندارد.
این گزارشگر سازمان ملل اضافه کرد: هیچ محدودیت یا کنترلی بر ارتش اسرائیل در کشتار فلسطینیها نیست و نیروهای اسرائیلی به هر شکلی که بخواهند فلسطینیها را قتل عام میکنند.
نقض فاحش حقوق بشر از سوی رژیم اسرائیل سابقهای به قدمت تاسیس این رژیم جعلی دارد، اما به واسطه رشد و گسترده شدن رسانهها و فضای مجازی در سالهای اخیر بیش از گذشته مردم و افکار عمومی در جهان شاهد اقداماتی در قالب «نسل کشی»، «جنایت جنگی»، «جنایت علیه بشریت»، «رفتاهار خشونت آمیز و غیراخلاقی با زندانیان»، «بازداشت های خودسرانه» و بی دلیل شهروندان فلسطینی و ... از سوی نیروهای رژیم صهیونیستی هستند و با ماهیت حقیقی این رژیم آشنا شدند.
کلام آخر
باید منتظر ماند و دید که چگونه و چه زمان می توان ماشین کشتار رژیم صهیونیستی را متوقف کرد تا جان انسان های بی گناه بیشتری به خطر نیفتد و آرامش و ثبات بر زندگی مردم غزه پس از گذشت بیش از یکسال و نیم جنگ سایه اندازد.
به طور قطع ادامه اعتراضات گسترده مردمی در کشورهای مختلف جهان در حمایت از مردم غزه موثر است و این اعتراضات می تواند برای بیداری و آگاهی بیشتر افکار عمومی در این ارتباط تاثیرگذار باشد؛ اما به همان اندازه هم عدم حمایت و کمک کشورهای غربی به خصوص آمریکا از رژیم صهیونیستی و البته توقف ارسال تجهیزات و تسلیحات به این رژیم نیز می تواند در توقف هرچه سریعتر این جنگ و احیای آتش بس مجدد و اجرای مراحل سه گانه آن موثر باشد.
بر اساس واقعیات موجود و زندگی اسفناک مردم غزه به واسطه جنایات بی حد و حصر رژیم اسرائیل، لزوم ارسال امدادرسانی و کمکهای فوری و گسترده جهانی به آنها یک ضرورت است که امید است در سایه تلاشهای دیپلماتیک، حقوقی، رسانهای و ... از سوی ملتها و دولتهای مختلف و البته با نقش آفرینی بیشتر کشورهای اسلامی و منطقه؛ محقق شود.
منبع: ایرنا