به گزارش دیده بان، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل گفت که مقامات ارشد سازمان ملل از رهبران دنیا خواسته اند که تحرک فوری برای نجات فلسطینیان در غزه به عمل آورند.
وی به بیانیه مسئولان ارشد سازمان ملل که اسامی مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت، معاون دبیر کل در امور انسانی و مدیر اجرایی یونیسف، کمیساریای آژانس امدادرسانی و کاریابی برای فلسطینیان(آنروا) و مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در آن دیده می شود، اشاره کرد که در این بیانیه اعلام شده که بیش از یکماه است که سازمان ملل هیچ امدادرسانی تجاری یا بشردوستانه ای به غزه انجام نداده است و بیش از دو میلیون نفر در محاصره و در معرض بمباران و گرسنگی مجدد هستند و این در حالی است که کمکهای غذایی، دارویی، سخت و خانه های پیش ساخته و نیز تجهیزات حیاتی، همچنان در گذرگاه متوقف شده اند و اجازه ورود به غزه نمییابند.
در این بیانیه به شهادت بیش از ۱۰۰۰ کودک طی هفته اول فروپاشی آتش بس اشاره شده که بالاترین تعداد شهدا میان کودکان در سال گذشته است.
در بیانیه مذکور از بسته شدن ۲۵ نانوایی مورد حمایت برنامه جهانی غذا به علت نبود آرد و همچنین فروپاشی سیستم بهداشت و نیاز مبرم به ورود کمک های پزشکی به غزه اشاره شده است.
دوجاریک، گفت: مقامات ارشد سازمان ملل تاکید کردند که نبود امداد رسانی و تجهیزات درمانی تهدید کننده است. این مقامات همچنین به دستورات جدید تخلیه نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل اشاره کرد که صدها هزار فلسطینی بار دیگر آواره و بدون سرپناه شده اند و احدی در امان نیست.
وی افزود: در جریان حملات اسرائیل به غزه دستکم ۴۰۸ تن از کارکنان حوزه بشردوستانه، از جمله بیش از ۲۸۰ نفر از اعضای آنروا، کشته شدهاند.
سخنگوی سازمان ملل همچنین به گزارش های این سازمان که از حملات بی وقفه رژیم صهیونیستی به غزه حکایت دارد نیز اشاره کرد و از برآورد سازمان ملل درباره آوارگی قریب به ۴۰۰ هزار فلسطینی طی هفته های اخیر از زمان فروپاشی آتش بس یعنی قریب به ۱۸ درصد ساکان غزه خبر داد.
دوجاریک بر ضرورت اتخاذ ترتیبات لازم برای تضمین سلامت غیرنظامیان و زنده نگه داشتن آنها سخن گفت و اینکه مسئولیت آن بر عهده اسرائیل به عنوان اشغالگر است.
وی با اشاره به اینکه سازمان ملل کمک های داخل غزه را میان فلسطیینان تقسیم خواهد کرد تنها راه زنده ماندن ساکنان غزه را گشودن گذرگاهها به روی کالاها و کمک های انسانی دانست.
منبع: ایرنا