به گزارش دیده بان، رسانه لبنانی نوشت که گزارشها و کلیپهای ویدئویی که آخرین لحظات قبل از شهادت السنوار را مستند کردهاند، تنها عدم آگاهی رژیم صهیونیستی را از ماهیت مقاومت نشان میدهند، چراکه آنچه تلآویو منتشر کرده، صرفا عزم نیروهای مقاومت را تشدید میکند؛ مسئلهای که منابعی از حماس آن را تأیید کردند و گفتند جنبش با قدرت بیشتر به مبارزه ادامه خواهد داد.
روزنامه الاخبار نوشت: آنچه قابل توجه است این است که هدف از تلاشهای جدید آمریکا برای انعقاد توافق آتشبس، به احتمال زیاد اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ است، چرا که به گفته آنها ادامه جنگ، پیامدهای فاجعهباری برای رژیم خواهد داشت.
روزنامه فایننشالتایمز به نقل از دیپلماتها و تحلیلگران نوشت در حالی که شهادت «یحیی السنوار» رهبر حماس، مغز متفکر حمله هفتم اکتبر علیه رژیم صهیونیستی، ضربه دردناکی به حماس وارد کرد اما این به معنای فروپاشی حماس نیست و به تنهایی به جنگ ویرانگر در غزه پایان نخواهد داد.
یکی از دیپلماتهای غربی در گفتوگو با این روزنامه هشدار داد ادامه جنگ غزه بهطور نامحدود نه تنها برای غزه، بلکه برای رژیم صهیونیستی بهویژه اسرای اسرائیلی ویرانکننده خواهد بود، چراکه «ترور السنوار آخرین مرحله از فعالیت نظامی مؤثر است» و اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است که تصمیم بگیرد تا چه زمانی به این جنگ ادامه میدهد.
عملیات القسام در غزه
حماس زنده است
«ابراهیم دلالشه» رئیس مرکز مطالعات در رامالله گفت ضربه زدن به «سر» این ایده را نفی نمیکند که «بقیه بدن همچنان با عملیات نظامی مستمر اسرائیل در غزه در حال مقابله است».
شبکه انگلیسی «بیبیسی» گزارش کرد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بارها اهداف جنگ را «نابودی» حماس به عنوان قدرت نظامی و آزادی اسرای صهیونیستی اعلام کرده است اما با وجود شهادت حدود ۴۲ هزار فلسطینی و تخریب غزه، هیچ یک از این ۲ هدف محقق نشده است و اسیران هنوز آزاد نشدهاند و حماس هم همچنان میجنگد و نظامیان صهیونیستی را میکشد.
این شبکه یادآور شد رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۹۰ تمامی رهبران حماس به استثنای تنها یک رهبر این جنبش را به شهادت رسانده است و هر بار این جنبش جانشینی برای این رهبران پیدا میکند.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا هم نوشت تعداد انگشتشماری از تحلیلگران معتقدند که شهادت السنوار، حماس را از ادامه جنگ منصرف میکند چراکه در حالی که رژیم صهیونیستی برنامه روشنی برای پایان جنگ غزه یا مدیریت این باریکه در مرحله پساجنگ ارائه نکرده و متعهد شده که حماس را از ادامه حکومت در غزه منع میکند، اما حماس همچنان به جنگ ادامه میدهد و اغلب دوباره ظاهر میشود و حملات جدیدی را در مناطقی که رژیم صهیونیستی گمان میکند «پاکسازی» کرده، انجام میدهد.
این روزنامه به نقل از «رمزی ماردینی» از اندیشکده پیرسون در دانشگاه شیکاگو که شورشها و جنگهای داخلی را مطالعه میکند، نوشت حماس یک سال است که در فضایی بسیار بسته میجنگد و این بدان معناست که در جنگ تا حد زیادی بر «تمرکززدایی» و گروههای نظامی ۱۰ نفره یا کمتر متکی است که از سطح بالای استقلال بهرهمند هستند. بنابراین، شهادت السنوار روی عملیاتهای حماس تأثیر نمیگذارد.
یحیی السنوار
لجاجت رژیم صهیونیستی ادامه دارد
در ادامه گزارش الاخبار امده است: به محض اینکه ارتش اشغالگر خبر شهادت السنوار را اعلام کرد، مقامات آمریکایی و در رأس آنها «جو بایدن» رئیسجمهور این کشور این «دستاورد نهایی» را به نتانیاهو تبریک گفتند و این تفکر را ترویج دادند که «مانع اصلی» دستیابی به توافق آتشبس را از میان برداشتند و کار را به دیپلماسی جدید سپردند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی گفت تصمیم گرفته در روزهای آینده به منطقه سفر کند و راههای اعمال فشار برای انعقاد توافق را بررسی کند. بایدن هم به نتانیاهو گفته، وقتش رسیده درمورد توافق آتشبس اقدامی صورت بگیرد.
به گفته منابع دیپلماتیک که با روزنامه فایننشالتایمز صحبت کردند، یکی از طرحهای در حال بررسی با طرف آمریکایی، پیشنهاد آتشبس در ازای آزادی اسرای اسرائیلی و اعطای ضمانت فیزیکی به نظامیان حماس خواهد بود که اسرای صهیونیستی را آزاد میکنند. همچنین مذاکرات پایان دادن به جنگ غزه هم تکمیل خواهد شد. اما این طرح مثل گذشته با لجاجت رژیم صهیونیستی مواجه خواهد شد، چرا که نتانیاهو پس از شهادت السنوار بدون اشاره به آتشبس از نظامیان حماس خواسته بود اسرا را آزاد کنند.
نتانیاهو و بایدن
واشنگتن نگران است تشکیلات خودگردان به حاشیه برود
ظاهرا پیش از شهادت السنوار، اعمال فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی به پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه آینده موکول شده بود زیرا وبگاه آمریکایی آکسیوس روز چهارشنبه به نقل از مسؤولان این کشور نوشت بلینکن در حال بررسی طرح پساجنگ غزه بر اساس ایدههایی است که رژیم صهیونیستی و امارات رشد و پرورش دادهاند تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح شود.
برخی از مقامات در واشنگتن نگران هستند که این طرح «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت او را به حاشیه ببرد؛ موضوعی که رژیم صهیونیستی و امارات در آینده نزدیک به خاطر آن اعمال فشار خواهند کرد.
از طرف دیگر، برخی مسئولان در وزارت خارجه آمریکا هشدار میدهند ارائه چنین طرحی که در خدمت منافع نتانیاهو است و مطمئنا از سوی طرف فلسطینی رد خواهد شد، عاقلانه نیست؛ آن هم در حالی که دولت بایدن، رژیم صهیونیستی و امارات ماههاست روی آن کار می کنند و اخیرا هم شتاب تازهای گرفته است.
منبع: ایسنا