الجزیره: شهادت سنوار، «مقاومت» را گسترش خواهد داد

شبکه الجزیره در مطلبی نوشت: شهادت یحیی سنوار به‌عنوان یک شخصیت کلیدی ضدصهیونیست، مقاومت را بیش ازپیش افزایش داده و در عین‌حال شکوفایی تشکیلات غرق در خون اسرائیل را در پی ندارد.

به گزارش دیده بان، خبر شهادت رهبر حماس پس از یک سال تعقیب و گریز، تنها مقاومت نیروهای فلسطینی را بیشتر و اسرائیل را در توجیه نسل کشی یاری می‌کند.

به نوشته این شبکه، اسرائیل روز پنجشنبه ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) سنوار را به شهادت رساند؛ رهبری که تازه ترین هدف باارزش تل آویو در میانه یک نسل کشی با بیش از ۴۲ هزار جانباخته در نوار غزه بشمار می رود.

نویسنده این مطلب سپس به اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد که پس از این اقدام تروریستی، به صورت تلویحی اذعان داشت شهادت سنوار پایان نسل کشی در غزه نخواهد بود و آشکارا گفت: «ما امروز حسابمان را تسویه کردیم. امروز شر ضربه خورده، اما وظیفه ما هنوز کامل نشده است».

ستون نویس این شبکه عربی می‌افزاید: برای قدرت‌هایی که ماهیت وجودی آنها بر مبنای کشتار دائمی بنا شده، مسلم است که وظیفه اسرائیل هرگز تمام نخواهد شد، دستکم تا زمانی که هنوز فلسطینی‌ها و هموطنان عرب به پایداری در برابر تلاش‌های خونخوار اسرائیل متعهد هستند و حالا هم اگرچه شهادت سنوار ادامه جنگ کنونی را در غزه برای تل آویو دشوارتر می کند، اما توجیه آن برای آمریکا به عنوان حامی اصلی دولت یهود اهمیتی ندارد. در واقع واشنگتن مدتهاست که با اسرائیل در نسل کشی غزه همدست بوده است، آن هم از طریق یافتن مکان السنوار.

الجزیره سپس به یک گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در ماه اوت (مرداد) اشاره کرد که براساس آن «دولت جو بایدن برای پیداکردن رهبر حماس منابع گسترده‌ای از جمله رادارهای نفوذی زمینی ارائه داد و آژانس‌های جاسوسی ایالات متحده را برای شنود ارتباطات السنوار مامور کرد».

نگارنده خاطرنشان کرد که سنوار برخلاف نتانیاهو که ترجیح می‌داد با سفر به کشورهای گوناگون، حمایت ناکافی جهانی را از کشتار در غزه بدست آورد، شجاعت بسیار بیشتری نشان داد و تمامی ۱۲ ماه گذشته از جنگ را در همانجا ماند و به رهبری عملیات نظامی علیه اسرائیل ادامه داد.

در ادامه این مطلب آمده است: اگرچه در رسانه‌های غربی سنوار براساس روایت اسرائیل به تصویر کشیده شده است، اما نگاهی گذرا به گزیده‌ای از مصاحبه‌های این رهبر عرب در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که وی بیشتر به دنبال ساختن آینده برای فلسطین بود تا ویرانی.

این رهبر گروه مقاومت در یکی از مصاحبه‌های خود در سال ۲۰۱۸ تاکید کرد: «من نمی‌گویم دیگر نمی‌جنگم. من می‌گویم که دیگر جنگ نمی‌خواهم من خواهان پایان محاصره [غزه] هستم».

سنوار در این مصاحبه گفت: «هنگام غروب آفتاب وقتی به سمت ساحل قدم می زنید و نوجوانان را در ساحل می بینید که با یکدیگر گفت‌وگو می کنند، از خود می پرسید که دنیای آن سوی آب چگونه است. زندگی چه شکلی است. (این قفس) در حال شکستن است و باید همه آنها شکسته شود. من می خواهم آنها آزاد باشند».

الجزیره در ادامه با اشاره به همین موارد استدلال می‌کند: هرچند نتانیاهو یک شخصیت مهم گروه مقاومت و مبارز ضدصهیونیست را حذف کرده، اما این امر علاوه بر افزایش مقاومت، نمی تواند در نهایت سبب شود تا تشکیلات غرق در خون اسرائیل شکوفا شود.

نویسنده در پایان با اشاره به بیانیه پرشور روز گذشته بایدن در پی شهادت رهبر حماس، که در آن به اذعان وی نیروهای عملیات ویژه آمریکا شانه به شانه اسرائیل برای کمک به یافتن و ردیابی سنوار اقدام کرده بودند، آورده است: رئیس‌جمهوری ایالات متحده شهادت رهبر حماس را همانند ترور اسامه بن لادن رهبر القاعده روز خوبی برای اسرائیل، آمریکا و جهان» دانست. اما روزی که نسل کشی هست، واقعا روز خوبی نیست.

به گزارش ایرنا، یحیی سنوار، مجاهد، مبارز، نویسنده، رمان‌نویس و مترجم فلسطینی که ۲۲ سال را در زندان‌های رژیم صهیونیستی در اسارت بود، بعد از شهادت اسماعیل هنیه به ریاست دفتر سیاسی جنبش حماس انتخاب شد.

خلیل الحیه معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس روز جمعه خبر شهادت سنوار را توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه اعلام کرد.

 

منبع: ایرنا




انتهای متن/

شنبه, 28 مهر 1403 ساعت 13:20

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید