به گزارش دیده بان، کشورهای اسپانیاییزبان در آستانه سال نوی میلادی، ۲۸ دسامبر را جشن میگیرند؛ «روز معصومین مقدس» (Día de los Santos Inocentes) در کشورهای اسپانیاییزبان که تحت نفوذ فراوان کلیسای کاتولیک قرار دارند، روزی است که در آن، شوخی در همه زمینههای زندگی عمومی و خصوصی مجاز است؛ بین دوستان و اقوام یا حتی غریبهها، سنت است که جوکهای خندهدار رد و بدل کنند. نهادهای سیاسی و رسانهها مجاز به انتشار اخبار غیرقابل قبول و غیرواقعی هستند، به این شرط که به شادی عمومی کمک کند و فردای آن روز به سرعت تکذیب شود.
ریشه تاریخی این سنت بر اساس «انجیل متی» به کشتار کودکان بیگناه به فرمان «هیرودیس» پادشاه دستنشانده امپراطوری روم برمیگردد که تلاش کرد از طریق سه مرد حکیمی (los Reyes Magos) که از شرق برای پرستش عیسی مسیح آمده بودند، او را بیابد. این سه مرد خردمند از انتقال هرگونه اطلاعات خودداری کردند و هیرودیس خشمگین، دستور قتل همه کودکان زیر دو سال در شهر بیتلحم و اطراف آن را صادر کرد تا از مرگ عیسی تازه متولدشده اطمینان یابد. با هشدار فرشتهها، مریم مادر عیسی و یوسف پدرخوانده او، برای حفظ جانش، به مصر گریختند تا زمانی که خطر از بین برود. پس از مرگ هیرودیس، عیسی مسیح و خانوادهاش بازگشتند. با این حال، هنگامی که آنها بازگشتند، در منطقهای دیگر، در ناصره، خارج از پادشاهی جانشین ظالم ساکن شدند.
باید یادآور شد که به عنوان یک اپیزود تاریخی، کشتار بیگناهان موضوعی بحثبرانگیز است زیرا مورخان مهم آن زمان، به این رویداد اشاره نکردهاند؛ با این حال هیرودیس و سوءاستفادههای او از قدرت بهخوبی شناخته شده است؛ استبداد، اعمال تدابیر شدید امنیتی، حذف و قتل رقبا و اعضای مخالف، سیاستهای او و جمعآوری مالیاتهای سنگین بخشی از اقداماتی است که از او در تاریخ ثبت شده؛ وی بین ۳۷ پیش از میلاد تا چهار سال پس از میلاد، پادشاه منطقهای بود که امروزه قسمت بزرگ فلسطین تاریخی را در بر میگیرد.
با این حال، شک و تردیدها در مورد این برش تاریخی از اهمیت این جشن نمیکاهد و کشتار بیگناهان به عنوان نخستین قتلعام مسیحیان در تاریخ، یک اسطوره بنیادی مهم برای کلیسای کاتولیک است. البته که علاوه بر رویداد قتلعام بیگناهان، قتل کودکان به دستور فرعون برای پایاندادن به زندگی حضرت موسی (ع) نیز در تاریخ ثبت شده است.
گذشته از تردیدها در مورد چگونگی جنایتهایی که مردمان زمانه حضرت عیسی(ع) و موسی(ع) متحمل شدهاند، در مورد نسلکشی که توسط فرعون و هیرودیس زمان، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین مرتکب میشود، هیچ نشانهای از تردید وجود ندارد؛ جنایتهای رژیم اسرائیل علیه مردمان سرزمینی که عیسی مسیح متعلق به آنجاست، نه فقط توسط شخصیتهای سیاسی در تلآویو و نظامیان صهیونیست مستقر در غزه مستند شده، بلکه به صورت گسترده تبلیغ میشود.
«روز معصومین مقدس» در تقویم مذهبی کلیسای کاتولیک بیش از هر زمانی یادآور رنج کودکان غزه است؛ وقتی در میان آوار خاکستری به جا مانده از انفجار موشکهای اسرائیلی بر ساختمانهای مسکونی نوار غزه، شلوار صورتی و پاهای دختری خودنمایی میکند، وقتی دستان امدادگری سراسیمه، آوارها را کنار میزند تا جسم بیجان کودکی غبارگرفته بدون هیچ نشانهای از زندگی را در آغوش بگیرد؛ در زمانه ما، کدام کودکی را بیگناهتر و معصومتر از نوزاد نحیفی میتوان یافت که که تاب سرمای غزه را ندارد و بدن کوچکش در سرمای چادرها یخ میزند!؟
برای یادبود و گرامیداشت خونهای بر زمین ریخته شده از معصومترین کودکان جهان نباید لابلای صفحههای تاریخ را جستوجو کنیم. حقیقت آشکار را میتوان در غروبهای گرگومیش غزه یافت که با دود حاصل از بمباران موشکهای اسرائیلی درهم آمیخته شده است.
نزدیک به ۱۵ هزار کودک قربانیشده در ۱۴ ماه گذشته چنانکه آمارهای سازمان ملل متحد نشان میدهد، آمار غمانگیز و فاجعهباری است که از هیچ تقویم تاریخی حذف نخواهد شد. نسلکشی بیگناهان فلسطین، صحبت از بیش از ۴۵ هزار شهید، ۱۰۷ هزار زخمی، حدود ۱۰ هزار نفر محبوس زیر آوارها، نزدیک به ۲ میلیون آواره در غزه و درگیری فاجعهبار بیش از ۳۴۵ هزار نفر در ناامنی غذایی است.
به این آمار باید تخریب ۸۷ درصد از خانههای غزه، ویرانی و آسیب به بیش از ۵۰ درصد از بیمارستانها و تاسیسات بهداشتی، بیش از ۸۰ درصد ساختمانهای تجاری، ۶۸ درصد شبکه جادهای، ۸۸ درصد مدارس و ۹۲ ساختمان دانشگاه را اضافه کرد. پژوهشی که «اتحاد کودکان جنگ» (NGO War Child Alliance) منتشر کرده نشان میدهد ۹۶ درصد کودکان غزه احساس میکنند که مرگ آنها نزدیک است و حدود نیمی از کودکان بهدلیل آسیبهای روانی و جسمی که تجربه کردهاند، آرزوی مرگ دارند.
با وجود لفاظی رسانههای غربی، رژیم صهیونیستی نه تنها نمیتواند به عنوان حق دفاع از خود این مصیبت را توجیه کند، بلکه مردم فلسطین حق دارند بر اساس قوانین بینالمللی از طریق مقاومت مسلحانه، از خود دفاع کنند. بنابراین آنچه مسلم اینکه رژیم صهیونیستی به صورت جنونآمیز مشغول کشتار مردم بیگناه فلسطین بوده و جهان آگاه است که همه اینها در چارچوب یک نسلکشی هستند.
در این چارچوب، در کشتار مردم بیگناه فلسطین تردیدی وجود ندارد، اما آنچه سوالبرانگیز است اینکه چرا تلاشی برای متوقفکردن ماشین کشتار رژیم تلآویو صورت نمیگیرد!؟ محتملترین پاسخ این است که اسرائیل به تنهایی مرتکب این نسلکشی نمیشود و از حمایت بیقید و شرط آمریکا برخوردار است.
مهمتر از حمایت دیپلماتیک و رای مثبت آمریکا علیه قطعنامههای مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل، پشتیبانی لجستیکی است که آمریکا ارائه میدهد. اتحادیه اروپا نیز در تورنمنت حمایت از رژیم صهیونیستی عقب نمانده است. با وجود لفاظیها به نفع قوانین بینالمللی، اتحادیه اروپا همچنان بازار اصلی فروش محصولات اسرائیلی است؛ چند کشور عضو همچنان مقادیر زیادی سلاح به تلآویو صادر میکنند و بخش بزرگی از بودجه برنامه تحقیقاتی اتحادیه اروپا، به نفع نهادهای اسرائیلی است که فعالانه در نسلکشی رژیم نتانیاهو همکاری میکنند.
نکته مهم دیگر اینکه، دولتهای غربی در حمایت از رژیم صهیونیستی تنها نیستند و رسانههای آنها از طریق سیاستهای نظاممند، به پنهانکردن و سرپوش گذاشتن بر نسلکشی کمک کردهاند. پیش از این در ژانویه ۲۰۲۴، رسانه مستقل «اینترسپت» (The Intercept) گزارشی را منتشر کرد که در آن به تحلیل چگونگی پوشش نیویورکتایمز و سایر روزنامههای برجسته آمریکایی از تحولات فلسطین بهگونهای که به نفع رژیم صهیونیستی بود، پرداخت.
با توجه به این جنایتها و نسلکشی مردم بیدفاع غزه توسط صهیونیستها، اهمیت گرامیداشت رویدادهای تاریخی همچون «روز معصومین مقدس» توسط جامعه اسپانیاییزبان دوچندان میشود. جهان که با یکی از سرنوشتسازترین لحظات تاریخی خود مواجه است، باید هر بهانهای را دستاویزی قرار دهد تا اعتراض خود به کشتار بیگناهان فلسطین را زنده نگه دارد.
آزادی فلسطین، آزادی بشریت است و سرنوشت دموکراسیها و آزادی بیانی که غربیها دم میزنند، ارتباط تنگاتنگی با مبارزههای مردم فلسطین دارد. تصویر کودکان قربانی غزه و چشمان معصومی که برای همیشه بر این جهان بسته میشوند، میبایست چشمان جهان بر جنایتهای اسرائیل را باز کند.
منبع: ایرنا