به گزارش دیده بان، آوی اشکنازی خبرنگار مسایل نظامی روزنامه معاریو در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، جنگ چند جبههای که اسرائیل در آن گرفتار شده بحران جددی را برایش به وجود آورده است که مانع از تحقق اهدافش در هیچ یک از این جبههها شده است.
اشکنازی در این نوشتار هشدار داد، شکست اسرائیل در تحقق تغییر در واقعیتهای راهبردی در منطقه به این معنی است که به تدریج در حال غرق شدن در باتلاق تمامی جبههها است، از اینرو رهبران اسرائیل باید ارزیابی واقعی از عملکرد و سیاستهای خود داشته باشند.
این کارشناس مسایل نظامی به مهمترین جبهههای یکه اسرائیل در جنگ آن گرفتار شده، اشاره کرده و نوشت:
در جبهه غزه ارتش اسرائیل در تحقق اهداف اعلام شده خود ناکام ماند، امروز خبری از آزادی ربوده شدگان نیست همچنین نشانی از از بین رفتن رهبران جنبش حماس هم نیست.
امروز 3 لشکر ارتش اسرائیل در حال جنگ در نوار غزه حضور دارند اما تا این لحظه هیچ هدفی برای این جنگ وجود ندارد، فرماندهی جنوبی نقشه نهایی را اعلام نکرده است، در واقع اینکه ارتش اسرائیل تا به امروز هیچ یک از اهداف جنگ را متحقق نکرده است، نه آزادی 101 گروگان و نه متلاشی کردن جنبش حماس و نه قتل رهبر آن یحیی السنوار محقق نشده است، از اینرو ظاهرا ما هر روز بیشتر در باتلاق غزه غرق میشویم.
در جبهه لبنان هم ما با خطر گرفتار شدن احتمالی در جنگ فرسایشی طولانی مدت با حزب الله مواجه هستیم، حزب الله از تمایل اسرائیل برای دوری جستن از ورود به جنگهای طولانی مدت کمال استفاده را میبرد، گرچه اسرائیل خواهان تخلیه برخی از مناطق موجود در طول مرز برای آغاز عملیات نظامیوسیع خود شده است اما این طرحها هم مبهم بوده و همچنان شاهد آن هستیم که حزب الله در چارچوب تاکتیکهای خود با هدف طولانی کردن مدت جنگ عمل میکند.
به نوشته این رسانه، حزب الله اعلام کرده است که قصد دارد جنگ پارتیزانی را در این منطقه به انجام برساند تا از این واقعیت که اسرائیل از جنگ فرسایشی دور میجوید کمال استفاده را ببرد و اکنون نیز شاهد آن هستیم که این حزب الله است که جنگ را در استای تاکتیکهای خود پیش میبرد.
در کرانه باختری هم حملاتی که ارتش اسرائیل در مناطق مختلف و شهرهای کرانه باختری انجام میدهد نیز چندان نتیجه بخش نیستند، اواخر هفته پیش ارتش اسرائیل به نابلس، جنین و طولکرم حمله کرد، ارتش اسرائیل با کمک شاباک به دنبال آن است که درگیری را در این منطقه در سطح مشخصی کنترل کند تا این درگیری منجر به شکلگیری جبهه قدرتمند (ضد صهیونیستی) در آن نشود و جبههای به جبهههای دیگر اضافه نشود.
در رابطه با جبهه ایران هم نویسنده معتقد است که رژیمش همچنان در تصمیم گیری نهایی سردرگم است و نمیداند چگونه باید عمل کند.
به رغم حمله ایران که اخیرا انجام گرفت، اسرائیل هنوز اقدامی انجام نداده است، این تردید مخلوطی از شاخصهای بین المللی، فشارهای آمریکا و منافع اقتصادی مربوط به قیمت نفت و گاز را شامل میشود.
در بخش دیگری از این نوشتار اشکنازی تاکید میکند: اسرائیل هنوز نمیداند چگونه باید به پایان جنگ در هر یک از جبههها برسد، اما آنچه مشخص است آن است که اسرائیل آمادگی انجام جنگهای طولانی مدت و جنگهای فرسایشی را ندارد، در حالی که این جنگ مستمر اقتصاد اسرائیل را از پای در آورده و منجر به فروپاشی اقتصاد و انعطاف پذیری داخلی خواهد شد.
از نگاه نویسنده، به هر شکل چارچوب اصلی ارتش اسرائیل بر نیروهای احتیاط استوار است و اقتصاد اسرائیل هم بر سرمایههای انسانیاش تکیه دارد که در نتیجه این جنگ مستمر زیانهای فراوانی میبیند.
منبع: خبرگزاری تسنیم