به گزارش دیده بان، وزارت خارجه آمریکا کنگره را از فروش برنامهریزی شده ۸ میلیارد دلاری (۷.۷ میلیارد یورو) سلاح به رژیم صهیونیستی مطلع کرده و این درحالی است که متحد آمریکا به جنگ خود علیه غزه ادامه میدهد.
بهگفته ۲ مقام آمریکایی ناشناس، برخی از تسلیحات موجود در این بسته میتوانند از طریق ذخایر فعلی آمریکا تامین شوند، اما تحویل برخی از آنها ممکن است یک یا چند سال طول بکشد.
براساس گزارشها، این توافقنامه نیاز به تایید کمیتههای مجلس نمایندگان و سنا دارد و شامل مهمات برای جتهای جنگنده و بالگردهای تهاجمی بههمراه گلولههای توپخانه میشود.
این فروش شامل موشکهای هوا به هوای میانبرد برای کمک به پدافند رژیک اشغالگر در برابر تهدیدهای هوابرد، گلولههای توپخانه ۱۵۵ میلیمتری برای هدفگیری دوربرد، موشکهای هلفایر AGM-۱۱۴، بمبهای ۵۰۰ پوندی (بیش از ۲۰۰ کیلوگرم) و سایر تسلیحات است.
بسته نظامی جدید آمریکا درحالی اعلام شده که دولت بایدن طی ماههای گذشته بهدلیل افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه و جلوگیری نکردن از فروش سلاحهای تهاجمی به رژیم صهیونیستی با انتقاد و اعتراضهای گستردهای مواجه شده است.
آمریکا طی حرکتی نمایشی در ماه می (اردیبهشت/خرداد) یک محموله بمب ۲ هزار پوندی (حدود یک تن) به رژیم صهیونیستی را بهدلیل آنچه نگرانی درمورد تلفات غیرنظامیان در صورت استفاده از بمبها در حمله به شهر جنوبی رفح خوانده بود، متوقف کرد.
دولت بایدن همچنین در اظهارات نمایشی دیگری از رژیم اشغالگر خواسته بود که ورود کمکهای بشردوستانه را به غزه افزایش دهد، در غیر این صورت واشنگتن با محدود کردن ارسال تسلیحات واکنش نشان خواهد داد؛ اما دولت آمریکا باوجود افزایش نیافتن ورود کمکها به غزه از محدود کردن انتقال تسلیحات به رژیم اشغالگر خودداری کرد.
کمکهای نظامی آمریکا به اشغالگران تا پایان ۲۰۲۴
براساس گزارشها، رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا پایان سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرد.
منابع عبریزبان با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ هزار تن مهمات به ارزش ۲.۴ میلیارد دلار در ابتدا به رژیم صهیونیستی ارسال شده بود، اعلام کردند: این مقدار ۵ برابر شده و تا آگوست ۲۰۲۴ (مرداد/شهریور ۱۴۰۳) به ۵۰ هزار تن رسیده است.
براساس این گزارش، واشنگتن همچنین انواع تجهیزات نظامی پیشرفته را به رژیم صهیونیستی ارسال کرده است؛ ازجمله این تجهیزات میتوان به موشکهای سیستم گنبد آهنین، بمبهای هدایتشونده دقیق، بالگردهای سنگین CH-۵۳، بالگردهای تهاجمی AH-۶۴ آپاچی، گلولههای توپخانه ۱۵۵ میلیمتری، بمبهای سنگرشکن، و خودروهای زرهی اشاره کرد.
منابع عبریزبان در همین حال تاکید میکنند که مجموع درآمد ۳ شرکت بزرگ تولید تسلیحات رژیم صهیونیستی پس از آغاز جنگ علیه غزه ۱۵ درصد افزایش یافته و به ۱۳.۶ میلیارد دلار رسیده است.
کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در اواخر دسامبر (اوایل دی) گفته بود که توافق مبادله زندانیها و پایان دادن به جنگ در غزه ازسوی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تایید نخواهد شد، مگر اینکه بهعنوان یک دستورالعمل یا دستور واضح از رئیسجمهور آمریکا باشد.
منبع: خبرگزاری میزان