به گزارش دیده بان، محمد حجازی یک نویسنده، شاعر و خبرنگار فلسطینی بود که بهتازگی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی در اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه به شهادت رسید؛ مجموع خبرنگاران به شهادت رسیده در جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به ۲۲۰ نفر رسیده است.
براساس بیانیه وزارت بهداشت غزه در روز یکشنبه، ۱۶ دی، محمد حجازی در میان نزدیک به ۹۰ فلسطینی بود که در حملههای رژیم صهیونیستی در طول ۲۴ ساعت در سراسر اراضی محاصره شده غزه به شهادت رسیدند.
از زمان تحمیل محاصره نظامی ازسوی رژیم صهیونیستی در شمال غزه در ۵ اکتبر (۱۴ مهر) و تشدید بمباران، صدها نفر در اردوگاه جبالیا به شهادت رسیده و هزاران نفر مجبور به ترک این منطقه شدند. رژیم صهیونیستی حتی گروههای امدادی را از تامین مواد غذایی اولیه برای این منطقه منع کرده است.
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ خود علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، دستکم ۲۲۰ خبرنگار و کارمند رسانهای، ازجمله حجازی را به شهادت رسانده است.
خبرنگاران و کارمندان رسانهای از زمان آغاز جنگ همواره از اهداف ارتش رژیم صهیونیستی بودهاند. اما رژیم اشغالگر هر بار تلاش میکند که این جنایتها را توجیه کند.
بهعنوان نمونه، بیانیه مطبوعاتی ارتش رژیم اشغالگر در ۲۶ دسامبر (۶ دی) تلاش کرد تا یک جنایت جنگی را توجیه کند. این رژیم بیشرمانه اذعان کرد که ارتش اشغالگر ۵ خبرنگار فلسطینی را در یک خودروی مطبوعاتی مشخص شده در خارج از بیمارستان العوده (در اردوگاه پناهندگان النصیرات) در مرکز نوار غزه هدف قرار داد.
ارتش رژیم صهیونیستی در این بیانیه مدعی شد که این ۵ فلسطینی درواقع مبارزان مقاومت بودند که خود را بهعنوان خبرنگار معرفی میکردند؛ در ادامه این ادعاها آمده که این ۵ نفر تبلیغات رزمی را پخش میکردند، زیرا برای شبکه القدس الیوم وابسته به جنبش جهاد اسلامی فلسطین کار میکردند.
این درحالی است که ارتش اشغالگر نتوانسته بود هیچ مدرکی را مبنی بر حمل سلاح یا دست داشتن در هرگونه اقدام مسلحانه ازسوی این افراد ارائه کند.
بسیاری از رسانههای غربی بیانیه ادعایی ارتش رژیم صهیونیستی را به گونهای نقل کردند که گویی این یک موضع عینی است و نه تبلیغاتی برای سفیدشویی جنایت جنگی. آنها نتوانستند برای مخاطبان خود توضیح ندادند که حمله به خبرنگاران جنایت جنگی است.
همه خبرنگاران، صرف نظر از اینکه طرفین درگیریها گزارشهای آنها را میپسندند یا خیر، تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی محافظت میشوند.
ماده ۷۹ پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو بیان میکند که همه خبرنگارانی که در ماموریتهای حرفهای خطرناک در مناطق درگیری مسلحانه شرکت میکنند، غیرنظامی محسوب شده و باید تحت حفاظت قرار بگیرند.
ارتش رژیم صهیونیستی با بیتوجهی کامل به این مفاد قوانین بینالمللی، در ۱۵ ماه گذشته دست به کشتار خبرنگاران فلسطینی زده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز مستقر در پاریس، کشتار خبرنگاران ازسوی رژیم صهیونیستی را یک حمام خون بیسابقه توصیف کرده و از فلسطین بهعنوان خطرناکترین مکان برای خبرنگاران یاد کرد.
این سازمان همچنین رژیم صهیونیستی را بهعنوان یکی از اصلیترین بازداشتکنندگان خبرنگاران معرفی کرده است.
رژیم صهیونیستی نه تنها از به رسمیت شناختن کارکنان رسانههای فلسطینی بهعنوان افراد تحت حمایت خودداری میکند، بلکه خبرنگاران خارجی را نیز از ورود به غزه منع میکند.
رسانههای بینالمللی در اعتراض به این ممنوعیت کمکاری کردهاند. بهجز یک طومار که در تابستان ازسوی ۶۰ رسانه امضا شده است، رسانههای بینالمللی بهطور مداوم در طول ۱۵ ماه این مطالبهها را پیگیری نکردهاند.
منبع: خبرگزاری میزان