به گزارش دیده بان، منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، میگوید: تدارکات ضروری مورد نیاز برای راهاندازی بیمارستانها (مانند ایستگاههای سوخت و اکسیژن) به شمال غزه نرسیده است.
البرش، گفت که حدود ۴۰ درصد از بیماران نارسایی کلیه بهدلیل کمبود دستگاه دیالیز جان خود را از دست دادهاند و بر نیاز فوری به بیمارستانهای صحرایی تاکید کرد، زیرا فعالیت بسیاری از مراکز درمانی در شمال غزه متوقف شده است.
پیش از این، دفتر رسانهای غزه رژیم صهیونیستی را به تعویق عمدی اجرای پروتکل بشردوستانه و فرار از تعهدهای خود متهم کرد.
این دفتر خاطرنشان کرد که انتظار میرود اشغالگران اجازه ورود روزانه ۶۰ هزار کانکس، ۲۰۰ هزار چادر و ۶۰۰ کامیون کمکرسانی را به منطقه محاصرهشده بدهند. این دفتر رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را مسئول پیامدهای شدید انسانی ناشی از اجرا نشدن این تعهدها دانست.
این دفتر از ضامنهای بینالمللی خواست تا وارد عمل شوند و رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند تا از پروتکل بشردوستانه برای جلوگیری از وخامت بیشتر بحران غزه پیروی کند.
در همین حال، حماس نیز اشغالگران را به تاخیر در امدادرسانی و تلاشهای بازسازی متهم کرد که در توافق آتشبس تصریح شده بود.
این جنبش در بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بهطور کامل به اقدامهای امدادی مختلف پایبند نبوده و اجازه هیچگونه تلاش بازسازی یا ورود تجهیزات پزشکی ضروری را نداده است.
حماس همچنین با اشاره به اینکه میزان سوخت وارد شده به غزه به میزان قابل توجهی کمتر از میزان توافقشده است، اضافه کرد که تقریبا هیچ کمکی به شمال غزه نرسیده و به هیچ یک از ماشینآلات سنگین تعیینشده اجازه ورود داده نشده است.
در این بیانیه هشدار داده شده که امتناع رژیم صهیونیستی از ورود تجهیزات حفاری مانع از بازیابی اجساد شهدا میشود.
رژیم صهیونیستی بازگشت فلسطینیان را محدود میکند
یک مقام فلسطینی گفت که نظامیان صهیونیست در حدود یک کیلومتری گذرگاه مرزی رفح مستقر شدهاند و از بازگشت فلسطینیان از طریق این گذرگاه به غزه جلوگیری میکنند.
این مقام تصریح کرد که رژیم اشغالگر صهیونیست همچنین هرگونه حضور کارکنان وابسته به حماس را در گذرگاه رد کرده و تاکید کرد که هیچ نمادی از حاکمیت فلسطین مانند پرچم فلسطین به نمایش گذاشته نشود.
منبع: خبرگزاری میزان