گفتگوی ویژه خبری؛
پاسخ ایران به اقدامات تروریستی، منطبق برحقوق بین‌الملل است

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضائیه گفت: هرگونه پاسخ ایران به اقدامات جنایتکارانه تروریستی کاملا منطبق با حقوق بین الملل، در چارچوب ملل متحد و حق جمهوری اسلامی ایران است.

 به گزارش دیده بان، خانم شارلوت کیتس فعال حقوق بشر در حوزه مردم فلسطین و از برندگان هشتمین جایزه حقوق بشر اسلامی به همراه دکتر کاظم غریب آبادی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری اهداف هشتمین جایزه حقوق بشر اسلامی را تشریح کردند.

مشروح گفتگو:

سوال: امروز هشتمین جایزه حقوق بشر اسلامی اعطا شد، موضوع این دوره از رویداد جایزه حقوق بشر حمایت از مردم مظلوم فلسطین، جبهه مقاومت و مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی بود. در این زمینه از بین ۴۲ نامزد پیشنهادی از ۱۷ کشور که به کمیته انتخاب جایزه حقوق بشر اسلامی معرفی شده بودند ۶ نفر به عنوان برندگان نهایی جایزه تعیین شدند، این جایزه علاوه بر موضوعی که اشاره کردیم به ۴ فعال حوزه مبارزه با صهیونیست، به نمایندگان مجاهد برجسته فلسطین شهید اسماعیل هنیه و زیاد نخاله هم اهدا شد.

آقای دکتر مختصری راجع به جایزه حقوق بشر اسلامی صحبت کنیم که چیست، این دوره که هشتمین دوره است چرا به موضوع فلسطین اختصاص پیدا کرد؟


غریب آبادی: جایزه حقوق بشر اسلامی تقریباً حدود ۱۰ سال پیش توسط ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران بنیانگذاری شد. فلسفه اعطای این جایزه و ملزومات این هم دو سه اصل است. یک اصل اساسی این است که این جایزه به قربانیان مسلمان نقض حقوق بشر اهدا می‌شود، شما می‌بینید کشور‌های غربی، آمریکا گاهی اوقات تلاش می‌کنند برندسازی‌های مصنوعی و غیر واقعی از حقوق بشر داشته باشند و افرادی را برجسته می‌کنند و جوایز حقوق بشری اعطا می‌کنند که واقعاً تلاش ویژه‌ای در جهت احقاق حقوق مردم در کشور‌های مختلف انجام نمی‌دهند و افرادی را که بیشتر در راستای اهداف خودشان هستند آنها را برجسته می‌کنند. جایزه حقوق بشر اسلامی یک جایزه واقعی است.

مسلمانانی که قربانی نقض حقوق بشر هستند یا افرادی که از قربانیان نقض حقوق بشر دفاع و حمایت می‌کنند، هم مسلمان و هم می‌توانند غیر مسلمان باشند ما این دو اصل اساسی را تعریف کردیم و الان الحمدلله در طول این ۱۰ سال ما توانستیم هشتمین دوره‌اش را امسال برگزار کنیم و هدف اساسی هم این است که در دنیایی که الان حقوق مسلمانان به طور گسترده دارد نقض می‌شود، شاهد اسلام هراسی هستیم، شاهد برندسازی‌های تصنعی و غیر واقعی در حوزه حقوق بشر هستیم بتوانیم ندای مظلومیت مسلمانانی که حقوقشان دارد در کشور‌های مختلف نقض می‌شود به گوش جهانیان برسانیم این نکته اول است.

نکته دوم این است که چرا ما امسال موضوع فلسطین را انتخاب کردیم، مستحضر هستید که ما الان نزدیک به ۱۰ ماه است که در نوار غزه و اخیراً رفح شاهد جنایات گسترده رژیم صهیونیستی هستیم تا الان نزدیک به ۴۰ هزار نفر انسان بی‌گناه به شهادت رسیدند، نزدیک به ۹۰ هزار نفر مجروح شدند، نزدیک به ۴۰۰ هزار ساختمان و زیرساخت در نوار غزه و رفح منهدم شدند، ما شاهد جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی در منطقه نوار غزه و رفح بودیم، نزدیک به دو سوم از کسانی که جان خودشان را از دست دادند یا مجروح شدند زنان و کودکان هستند هیچ توقفی هم برای ماشین کشتار رژیم صهیونیستی آن گونه که مقام معظم رهبری فرمودند این باند جنایتکار و تروریستی متاسفانه پیش بینی نشده و این رژیم همچنان دارد به جنایت خودش ادامه می‌دهد، از سوی دیگر کشور‌هایی هم که مدعی حقوق بشر هستند اینها هم هیچ فشاری را به رژیم صهیونیستی نیاوردند‌؛ ای کاش حداقل بی‌طرف می‌ماندند یعنی در واقع ما فشار هم نخواستیم از این کشور‌ها که به این رژیم بیاورند حداقل بی‌طرف می‌ماندند و ساکت می‌شدند، ادعای حقوق بشری‌شان را هم با خودشان حمل می‌کردند.

اما اینها نه تنها بی‌طرف نماندند بلکه حمایت هم کردند حمایت‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، لجستیکی و پشتیبانی اطلاعاتی و امنیتی، از آن سمت هم ساز و کار‌های بین‌المللی حقوق بشری هم متاسفانه در این موضوع بسیار ناکارآمد بودند، در حالی که مثلاً وقتی در برخی از کشور‌ها اتفاق کوچکی روی می‌دهد قطعنامه‌های حقوق بشری صادر می‌کنند، نشست‌های اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزار می‌کنند، اما ما در طول ۱۰ ماه گذشته شاهد حتی یک نشست اضطراری شورای حقوق بشر در مجموعه سازمان ملل در ژنو نبودیم، این کشور‌ها اجازه نمی‌دهند. ما تصمیم گرفتیم سه ماه قبل که در واقع موضوع جایزه امسال را به فلسطین اختصاص بدهیم اولا قربانیان نقض حقوق و دوم کسانی که دارند دفاع می‌کنند و حمایت می‌کنند از فلسطینی‌ها چه در کشور‌های اسلامی و چه در کشور‌های غیر اسلامی، چه مسلمان، چه حامیان و مدافعان غیر مسلمان در حوزه‌های مختلف در حوزه سیاسی، حقوقی و حوزه‌های مشابه دیگر.

 

سوال: الان این ۱۷ کشور، کشور‌های مختلف هستند، به اعضایی که اشاره کردید چه مسلمان چه غیر مسلمان و چه نکاتی که اشاره کردید، درست است؟

 

غریب آبادی: بله این ۱۷ کشور از ۵ قاره جهان هستند و ۴۲ نامزد به ما از طرق مختلف معرفی شدند ما در جلسات مختلف کمیته انتخاب سوابق آنها و خدماتی که انجام دادند بررسی کردیم و ۶ نفر را به صورت نهایی انتخاب کردیم که این شش نفر از آمریکای لاتین، از آمریکای شمالی، هم از اروپای غربی و هم از منطقه غرب آسیا هستند که یکی از برگزیدگان خانم شارلوت کیتس از کانادا هستند.

 

سوال: خانم کیتس بفرمایید با توجه به این که برگزیده جایزه حقوق بشر اسلامی شناخته شدید در موضوع امسال که موضوع فلسطین است، مردم فلسطین و جبهه مقاومت چه کار‌هایی انجام دادید؟

 

کیتس: من هماهنگ کننده شبکه بین‌المللی همبستگی زندانیان فلسطینی صامدون هستم، ما فعالیت‌های سازماندهی برای آماده کردن مقدمات آزادسازی فلسطینی‌ها از زندان‌ها را داریم فراهم می‌کنیم. ما در ۴۰ کشور و بسیاری از شهر‌ها و در قاره‌های مختلف کار‌هایی را انجام می‌دهیم شبکه‌ای را تشکیل دادیم، نشریات و بروشور‌ها و رسانه‌های مختلف را در این زمینه در اختیار گرفتیم. ما تنها بر مسئله شکنجه و بحث مشقاتی که بر فلسطینی‌ها در زندان‌ها دارند وارد می‌کنند متوقف نشدیم و در تلاش هستیم تا شرایطی را فراهم کنیم تا اسرای فلسطینی بتوانند جنبشی که دارند به صورت جهانی ادامه بدهند و این انتفاضه بتواند به مقصد نهایی خودش برسد، ما هر کاری که در توان داشته باشیم برای آزادی فلسطین انجام می‌دهیم.

 

سوال: شما در کشور کانادا زندگی می‌کنید چرا این موضوع فلسطین برای شما این قدر مهم است؟

 

کیتس: به هر طریق می‌توانیم بگوییم که فلسطین آرمان خیلی از مردم دنیا می‌تواند باشد زیرا مسئله فلسطین مسئله بی‌عدالتی در برابر عدالت است، کشور‌های قدرتمند و کشور‌هایی که در تلاش هستند مردم جهان را به هر طریق استثمار و استعمارشان کنند. داریم می‌بینیم یک نسل کشی در فلسطین در حال وقوع است و این نیازمند این است که ما در این زمینه کمک کنیم، خود کانادا هم در نسل کشی مردم فلسطین دست دارد و در حال حاضر شاهد هستیم پروژه‌های شهرک سازی که در فلسطین انجام می‌شود مورد حمایت کانادا است کانادا باید تحریم‌هایی را بر علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد، باید کمک‌هایی را به مردم فلسطین به لحاظ امدادی که مردم نیاز دارند برای آنها انجام بدهد. در حال حاضر شاهد هستیم که هزاران هزار نفر در کانادا در شهر‌های مختلف در تلاش هستند و دارند تظاهرات‌هایی را ترتیب می‌دهند تا آینده دیگری را رقم بزنند.

 

سوال: شما موضوع مهمی را هم که دارید دنبال می‌کنید همراه با دیگر دوستانتان در کانادا و در این شبکه همبستگی زندانیان فلسطین، موضوع سازماندهی یک کارزار است برای تحریم رژیم صهیونیستی است.

سوال: آقای دکتر غریب آبادی یک مقدار موضوع را گسترده‌تر کنیم، مهم شدن موضوع فلسطین، حمایت از آرمان‌های فلسطین برای مردمان بسیاری از کشور‌های دنیا مردمانی که شاید پیش‌تر نه تنها فلسطین، آرمان‌های مردم غزه جزو اولویت‌هایشان نبود حتی جزو موضوعاتشان هم نبود، اما الان افرادی، چون شارلوت کیتس را داریم که نه تنها موضوع فلسطین برایشان مهم است بلکه برای دفاع از آرمان‌های فلسطین یک کارزار را ترتیب می‌دهند.

 

غریب آبادی: نکته درستی را اشاره کردید حجم جنایاتی که رژیم صهیونیستی در نوار غزه و رفح انجام داد به قدری گسترده بود و اگر ما این جنایت را در کنار سکوت همراه با حمایت کشور‌های مدعی حقوق بشر و ساز و کار‌های ناکارآمد حقوق بشری بین‌المللی قرار بدهیم افکار عمومی بین المللی را تحریک و ترغیب کرد که به میدان بیایند. الان شما می‌بینید که دیگر ما مخالفت با رژیم صهیونیستی، مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی ندای درخواست‌های مکرر از کشور‌های غربی و سردمداران دولت‌های غربی و آمریکا توسط مردم در این کشور‌ها کاملا گسترده شده است. شما در آمریکا اخیراً دیدید جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی که آغاز شد و به چندین کشور اروپایی گسترش پیدا کرد.

الان فلسطین از این که آرمان قدس شریف و مسئله مردم فلسطین از یک موضوع اسلامی تبدیل شده به یک موضوع جهانی، به موضوع و دغدغه‌ای که برای همه افکار عمومی بین المللی چه مسلمان چه غیر مسلمان از اهمیت برخوردار است و به نظر من این بسیار مهم است. درست است که ما شاهد جنایات بسیار گسترده بودیم، افراد بی‌گناه زیادی جان خودشان را از دست دادند، اما از این سمت هم رژیم صهیونیستی اسرائیل تا به امروز هیچ گاه به این اندازه منزوی و منفور نزد افکار بین‌المللی نشده است.

نکته دوم این است که ما چه کسانی را امسال به عنوان برندگان این جایزه انتخاب کردیم، جناب آقای هنیه این مجاهد و شهید عزیز و همچنین آقای زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی بودند ما از سه ماه قبل یعنی قبل از شهادت آقای هنیه این فهرست را بسته بودیم و برگزیدگان نهایی شده بودند، حدود ۴۰ روز قبل ما برندگانمان را نهایی کردیم و در کمیته انتخاب مصوب شد و با پیگیری‌هایی که داشتیم قرار بود این شهید عزیز در این مراسم شخصاً حضور پیدا کنند امروز که متاسفانه این جنایت عظیم این رژیم صهیونیستی این توفیق را از ما سلب کرد.

حمایت از مردم فلسطین که صرفاً سیاسی و دیپلماتیک نیست، صرفاً اقتصادی، مالی و تجاری نیست ما فقط با مردمی که در یک قلمرویی هستند که خواهان یک سری حقوق عادی سیاسی و مدنی که هستند مواجه نیستیم، ما در فلسطین با مردمی مواجه هستیم که تحت اشغال و تجاوز هستند روزانه دچار بمباران هستند، رژیم صهیونیستی انواع و اقسام جنایت را مرتکب می‌شود، اعضای خانواده و زیرساخت‌هایشان را از دست می‌دهند تمام حقوق بشری شان پایمال شده است.

یک چنین مردمی را آیا فقط می‌شود با حمایت سیاسی و دیپلماتیک از آنها دفاع کرد و نجات داد؟ خیر سیاسی و دیپلماتیک، اقتصادی و تجاری و همچنین نظامی، جنبش جهاد اسلامی و جنبش مقاومت اسلامی حماس بیشترین نقش را در مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل ایفا کردند پس برای ما مهم بود که در این بخش به اینها هم توجه داشته باشیم. ما از فرانسه هم برنده داریم آقای ژیل دوور ایشان نمایندگی بیش از هزاران نفر وکیل در سطح جهانی را بر عهده دارد چند ماه پیش ایشان این کارزار را اعلام کرد و بیش از ۱۰‌ها هزار وکیل از سراسر جهان با ایشان عقد اخوت بستند و کمک کردند در کشور‌های مختلف و محاکم بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی را مورد پیگیری بین‌المللی قرار بدهند یا خود خانم کیتس ایشان در کانادا و آمریکا کارزاری را راه اندازی کردند برای تحریم‌های تجاری رژیم صهیونیستی یا آقای سراج الحق در پاکستان برگزاری تجمعات بسیار مختلف برای رژیم صهیونیستی و باز کارزاری برای تحریم رژیم صهیونیستی اسرائیل یا نماینده دائم نیکاراگوئه در حوزه آمریکای لاتین در سازمان ملل در دفاع از حقوق مردم فلسطین و مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در مجموعه سازمان ملل و حمایت از ارجاع این پرونده‌های جنایات به دیوان کیفری بین المللی.

 

سوال: یک کارنامه مختصری را از هر کدام از این برگزیدگان و برندگان به ما اشاره کردید خانم کیتس عزیز الان آقای دکتر اشاره کردند که حمایت فقط سیاسی و اقتصادی برای مردم مظلوم فلسطین و غزه نیست حمایت‌های دیگری هم باید در حوزه‌های دیگر صورت بگیرد یکی از این موضوعاتی که شما در قالب یک سازماندهی کارزار تحریم رژیم صهیونیستی در حوزه علمی و فرهنگی دارید دنبال می‌کنید توسط همکارانتان و دوستانتان هست بفرمایید راجع به این موضوع چه کار کرده‌اید چه اقداماتی صورت گرفته در چه چهارچوب‌هایی؟

 

کیتس: بله این کمپین هر روز به شکل فزاینده‌ای بهش اضافه می‌شود به لحاظ دانشگاهی فرهنگی اقتصادی ابعاد دیگر به لحاظ در واقع بین‌المللی شاهد هستیم که این کمپین موجب منزوی شدن رژیم صهیونیستی شده در بانک‌های مختلف در خیلی سرمایه‌گذار‌های خارجی ترجیح داده‌اند که دیگر در همکاری با رژیم صهیونیستی نباشند و تلاش کردند خیلی از دانشگاهی‌ها برای اینکه بخواهند وارد عمل شوند به خیابان‌ها بیایند و شاهد هستیم که در سطح جهانی اتفاقات خیلی زیادی دارد می‌افتد به عنوان مثال در کمپین آمریکا و همچنین نیاز به این مسئله در بین مردم جهان شناخته شده که می‌بایستی رژیم صهیونیستی را تحریم بکنند و نیاز به این مسئله را پیدا کرده‌اند که می‌بایستی از دانشجو‌ها حمایت بکنند می‌بایستی برنامه‌هایی در خارج از کشور‌ها برای مطالعه در مورد این موضوع داشته باشند و در حال حاضر شاهد هستیم و می‌توانیم بگوییم این مردم به شکل فزاینده‌ای دارند تلاش می‌کنند در هر جهتش به عنوان مثال اگر هزینه‌ای قرار است انجام بدهند که به نفع اسرائیل است این را انجام نمی‌دهند و این بسیار جنبش خاصی است.

نوعی انتفاضه که می‌توانیم بگوییم شاهد هستیم که دانشگاه‌هایی که پیشتر در حوزه‌هایی که به نفع رژیم صهیونیستی بود و سرمایه‌گذاری می‌کردند دانشجو‌ها در تلاش بودند تا مانع آن باشند این مسئله می‌توانیم بگوییم که بسیار اهمیت دارد چرا، چون موجب می‌شود تا پایانی بشود بر مشروعیت بخشیدن بر استعمار و استثماری که در واقع اسرائیل دارد انجام می‌دهد و به هر طریقی که ما نگاه کنیم می‌بینیم که این فرایند و پروژه صهیونیسم را متوقف می‌کند و مردم در سرتاسر جهان تلاش می‌کنند تاثیر مستقیم خودشان را بگذارند بر این توقف کردن فرایند‌ها که کمک می‌کند به اسرائیل و تلاش بکنند تا کار‌هایی انجام بدهند در کلیسا‌ها در مدارس در دانشگاه‌ها و در هر جایی که می‌توانند این اشغالگری را متوقف بکنند و این به منزوی شدن بین المللی اسرائیل و امیدواریم که یک روزی از سازمان ملل هم بیرونش کنند.

 

سوال: همزمان با صحبت‌های شما داشتم نگاه می‌کردم به نوع پوشش شما که همزمان با اینکه دارید فعالیت‌های اثری را در حوزه حقوق بشر برای حمایت از مردم فلسطین انجام می‌دهید یک تنگاتنگی و یک قرابت و نزدیکی هم با پوشش مردم خوب این خطه و این سرزمین دارید انجام می‌دهید آنچه که اشاره می‌کنید همه مولفه‌هایی که دارید در قالب حمایت از حقوق بشر در موضوع فلسطین انجام می‌دهید نه تنها شما در کانادا بلکه در سراسر جهان فکر می‌کنید چقدر موثر باشد برای پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی؟

 

کیتس: بله ما زمانی که در مورد سازماندهی سازمان‌هایی که حامی حقوق بشر هستند در کشور‌ها و شهر‌های مختلف جهان داریم صحبت می‌کنیم می‌تواند بگویم که به لحاظ بین‌المللی می‌تواند کمک بکند ما در کمکی که در تحریم رژیم صهیونیستی می‌کنیم کمک می‌کنیم تا این اتفاق بیفتد مسئله مهمی که وجود دارد این است که ما بدانیم که در این فعالیت‌ها و در این پویایی که داریم انجام می‌دهیم در تلاش هستیم که فلسطین را آزاد کنیم این برای کمک و مقاومت مردم فلسطین است که دارند تلاش می‌کنند در مبارزات خودشان برای آزادسازی کشور خودشان گام بردارند که در منطقه می‌تواند تاثیر داشته باشد برای همین ما برای رسیدن به واقعیت و حقیقت حقوق بشر برای حقیقت عدالت می‌بایستی مخالفت و مقاومت خودمان را در برابر نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل نشان بدهیم.

ما می‌بایستی به صورت جمعی و عمومی حمایت‌های خودمان را در کمپین‌ها در حرکت‌های مختلفی نشان بدهیم و این مقاومتی که وجود دارد حمایت کنیم در آمریکا در کانادا در کشور‌های دیگر این اتفاق می‌بایستی بیفتد زیرا که این نقض حقوق بشر فلسطینی‌ها که می‌توانیم بگوییم که آنها را نمی‌گذارند از خودشان حتی دفاع بکنند می‌بایستی و باید در همه جا صحبت کنیم و این قدرت امپریالیسم که در تلاش است که صدای فلسطینی‌ها را خفه بکند.

 

سوال: آقای دکتر غریب آبادی یکی از این جایزه‌ها در این دوره از جایزه حقوق بشر اسلامی به نماینده شهید بزرگوار مجاهد برجسته فلسطینی شهید اسماعیل هنیه اهدا شد من اجازه بدهید که فرصت را مغتنم بشمارم از محضر شما و راجع به ابعاد حقوقی این ماجرا با توجه به اینکه این ترور و این جنایت رژیم صهیونیستی در حریم جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاده صحبت کنم کار‌های حقوقی و اقدامات دیپلماتیکی که در این زمینه و همچنین پاسخ جمهوری اسلامی ایران؟

 

غریب آبادی: ببینید این اقدام جنایتکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی را اگر از منظر حقوق بین‌الملل بخواهیم بررسی کنیم به چند اصل باید توجه کنیم البته هرچند شخصاً اعتقادم بر این است که در رابطه با رژیم صهیونیستی اسرائیل اصلاً صحبت از اصول حقوق بین‌الملل واقعاً مفهوم و معنایی ندارد این رژیم اصلاً حقوق بین‌الملل و حقوق بشر متوجه نیست که چیست باید با همان زبانی که در واقع رژیم صهیونیستی بر علیه مردم بی‌گناه به کار می‌برد باید با همان زبان با رژیم صحبت کرد ولی، چون سوال کردید، ببینید نکته اول این است که این اقدام تروریستی نقض حق اصل حیات است.

حق حیات بالاترین حق حقوق بشری است و نمی‌توان خودسرانه در واقع حیات فردی را سلب کرد اقدامی که رژیم صهیونیستی اسرائیل انجام داد در شهادت جناب آقای اسماعیل هنیه یک اقدام کاملاً فراقضایی و یک اقدام غیرقانونی و یک اقدام کاملاً خودسرانه است ما در قضیه ترور شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی هم وقتی گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارش خودشان را راجع به آن داد همان جا هم راجع به شهید سلیمانی آن گزارشگر گفت که این اقدام رژیم آمریکا یک اقدام فرا قضایی و یک اقدام کاملاً خودسرانه بوده الان هم ما دقیقاً با آن وضعیت مواجه هستیم/

نکته دوم از لحاظ حقوق بین‌الملل اقدام رژیم صهیونیستی نقض اصل عدم توسل به زور است ببینید شما وقتی فردی را در قلمروی کشور دیگری ترور می‌کنید در واقع دارید به ابزار زور متوسل می‌شوید و این مغایر با منشور ملل متحد است منشور ملل سازمان ملل متحد و، نکته سوم نقض اصل احترام به حاکمیت دولت‌ها است جمهوری اسلامی ایران یک کشور دارای حاکمیت و یک کشور مستقل است رژیم صهیونیستی حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را از لحاظ حقوق بین‌الملل نقض کرد وقتی که این عملیات تروریستی را در قلمروی جمهوری اسلامی ایران انجام داد و نکته چهارم و آخر از منظر حقوق بین‌الملل نقض مصونیت رهبران کشور‌ها است خوب شهید اسماعیل هنیه یکی از رهبران فلسطینی بود مدت‌ها ایشان حتی به عنوان نخست وزیر تشکیلات خودگران فلسطین بود مدت‌ها حزب ایشان اکثریت را در مجلس فلسطین بر عهده داشتند خود حماس اکثریت را در آنجا بر عهده داشت به عنوان بزرگترین حزب بود در مجلس ایشان یکی از رهبران فلسطینی است.

اینها مصونیت دارند برابر حقوق بین‌الملل رهبران کشور‌ها فلسطین هم الان بالاخره عضو سازمان ملل است هرچند عضویت کامل ندارد، در واقع از بسیاری از مزایای عضویت در سازمان بین‌الملل برخوردار است رژیم صهیونیستی اسرائیل این چهار اصل را کاملاً نقض کرده اینجا ما مواجه هستیم با منشور ملل متحد و اینکه به دولت‌هایی که به قلمروشان تجاوز می‌شود و حالا این تجاوز مسلحانه البته منظور ما ماده ۵۱ منشور ملل متحد است اینها حق دفاع مشروع دارند ببینید اقدامات رژیم صهیونیستی منظورم اقدامات تروریستی یک اقدامات سیستماتیک و ادامه‌دار است هیچ موقع است.

مثلاً یک چنین رژیمی فقط دست به یک ترور می‌زند در قلمرو یک کشور و دیگر کاری ندارد شاید تعابیر حقوقی متفاوت باشد آیا ما می‌توانیم یک ترور را به عنوان حمله مسلحانه به یک کشور تلقی کنیم یا نه ولی اقدامات رژیم صهیونیستی فراتر از این است، یعنی اقدامات سیستماتیک و اقدامات ادامه‌دار در ترور در همین جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی اسرائیل به چقدر خرابکاری دست زده در تاسیسات مختلف ما چه تعداد از افراد را به شهادت رسانده و ترور کرده برخی از مستشاران نظامی ما را در سوریه به شهادت رسانده پس این اقدامات رژیم صهیونیستی مساوی است با آن چیزی که در مفاد ماده ۵۱ منشور ملل متحد استنباط می‌شود در اینجا جمهوری اسلامی ایران از لحاظ حقوق بین‌الملل و برابر منشور ملل متحد در واقع کاملاً حق دارد که پاسخ مناسب را ارائه کند اینکه این پاسخ چه باشد طبیعتاً بسته به تصمیم حاکمیت و همچنین مسئولان زیربط دارد، اما هرگونه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این اقدام جنایتکارانه تروریستی کاملاً منطبق با حقوق بین‌الملل و در چهارچوب منشور ملل متحد است و حق جمهوری اسلامی ایران است.

 

سوال: یک سری اقدامات و کار‌ها را انجام داده‌اید خانم کیتس در حوزه حقوق بشر در حمایت از مردم فلسطین حتماً در ادامه این مسیر هم کار‌هایی را قرار است انجام بدهید به ما می‌گویید چه کار‌هایی؟

 

کیتس: بله آنچه که ما انتظار آن را داریم و آرزوی آن را داریم آزادی فلسطین است و دنبال این هستیم که آزاد شوند از بند صهیونیسم و از این بند ویرانی و از این بندی که امپریالیسم برای آنها به وجود آورده در حال حاضر شاهد یک نسل کشی وحشتناک هستیم بسیاری از زنان و مردان و کودکان را از بین برده‌اند و شاهد هستیم که ساختمان‌های مسکونی مدارس و بیمارستان‌ها را در واقع بمباران کرده‌اند همه اینها نسل کشی است، اما ما می‌توانیم بگوییم که ۷ اکتبر جهان را تغییر داد جهان را به نحوی تغییر داد که می‌توانیم بگوییم که آرزو و رویای فلسطین آزاد برای همه مردم در ذهنشان است و امیدواریم و می‌دانیم که این آرزو و رویا به زودی در این منطقه محقق خواهد شد و آنها هم می‌توانند حق حیات خودشان و تصمیم گیری برای آینده و تعیین سرنوشت خودشان را داشته باشند فلسطینی‌ها بسیار دارند تلاش می‌کنند در منطقه مقاومت و نیرو‌های مقاومت ایران سوریه عراق و یمن همه اینها در جبهه تلاش برای آزادسازی انسانیت دارند تلاش می‌کنند در تلاش هستند تا آینده‌ای را رقم بزنند که انسانیت و بشریت در آن آزاد باشد این افراد دارند جان خودشان را در جبهه‌ها فدا می‌کنند نه تنها برای خودشان بلکه برای همه ما و این بر عهده ما در همه جای جهان است تا بتوانیم هرجا که می‌توانیم هر کاری که می‌توانیم انجام بدهیم که این رویا به یک واقعیت برای فلسطین به زودی تبدیل شود.

 

سوال: نکته پایانی شما آقای غریب آبادی؟

 

غریب آبادی: یک نکته مهم را مایلم مورد تاکید قرار بدهم برای مردم عزیز و شریف ما که ببینید این اقدامی که رژیم صهیونیستی اسرائیل در ترور شهید هنیه در قلمرو جمهوری اسلامی ایران انجام داد در کنار کشتار زنان و کودکان بی‌گناه اینها نشان قدرت نمایی رژیم صهیونیستی اسرائیل نیست این کاملاً نشان ضعف و زبونی رژیم صهیونیستی اسرائیل است ببینید رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهداف راهبردی خودش در نوار غزه و رفح دست پیدا نکرده است این خیلی معادله بسیار ساده‌ای است و اینها نشانی از قدرت نیست و کاملاً نشان ضعف است و ما امیدوار هستیم که انشاالله همانطور که خانم کیتس هم اشاره کردند شاهد آزادی فلسطین باشیم و شاهد نابودی رژیم صهیونیستی اسرائیل.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما




انتهای متن/

دوشنبه, 15 مرداد 1403 ساعت 10:30

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید