تنها ۲۹ درصد از ساکنان اراضی اشغالی از بقای نتانیاهو حمایت می‌کنند
نتانیاهو در برزخ بی اعتباری

نظرسنجی صورت‌گرفته از سوی روزنامه معاریو، بار دیگر زنگ خطر را برای نتانیاهو و حزب لیکود به صدا در‌آورده است. درست در زمانی که به‌سبب انعقاد آتش‌بس غزه و تبعات آن، کابینه ائتلافی نتانیاهو در شکننده‌ترین وضعیت خود به‌سر می‌برد، انتقادات از نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس روز‌به‌روز وسعت و عمق بیشتری پیدا می‌کند.

به گزارش دیده بان، این نظرسنجی می‌گوید ۶۲ درصد از ساکنان اراضی اشغالی معتقدند نخست‌وزیر، بنیامین نتانیاهو باید استعفا دهد زیرا او مسئول شکست‌هایی است که به حمله۷اکتبر۲۰۲۳(‌عملیات طوفان‌الاقصی)منجر‌ شد.فراتر از آن،بسیاری ازصهیونیست‌ها نسبت به مدیریت جنگ غزه و شکست در برابر حماس و حزب‌ا... شدیدا ناراضی هستند.تنها ۲۹ درصد ازساکنان اراضی اشغالی خواستار بقای نتانیاهو درراس هرم قدرت درتل‌آویوهستند و۱۹درصد نیزتاکید کرده‌اند این مساله اهمیتی نداشته یا نظری در‌خصوص آن ندارند.در میان رأی‌دهندگان مخالف، ۹۳درصد ازاستعفای نتانیاهو حمایت می‌کنند، در‌حالی که ۳۱ درصد از طرفداران ائتلاف کنونی در تل‌آویو نیز خواستار خروج وی از قدرت هستند. تجمیع این ارقام نشان می‌دهد نتانیاهو حتی در میان طرفداران قبلی خود هم به‌سبب عدم تحقق وعده‌هایی از جمله نابودی حماس، اشغال کامل نوار غزه و آزادی کامل اسرای صهیونیست بدون انعقاد پیمان آتش‌بس، محبوبیت خود را از دست داده و به نماد شکست و تباهی تبدیل شده است.
مساله مهم دیگر،مربوط به مخالفت‌هایی است که درحزب لیکود(‌حزب متبوع نتانیاهو)شکل گرفته و زمزمه‌های کودتای درون‌حزبی علیه وی را تاحدودی پررنگ ساخته است. ۱۸درصد از رأی‌دهندگان لیکود، حزب تحت رهبری نتانیاهو نیز معتقدند که او باید هرچه‌سریع‌تر به‌سبب رخدادهای ۱۶ ماه اخیر، از سمت خودکناره‌‌گیری کند تاهزینه‌های بیشتری به حزب متبوعش وارد نشود.با وجود انتقادها، نتانیاهو پیوسته از پذیرفتن مسئولیت خودداری کرده و در عوض مسئولیت را برگردن ارتش انداخته است. در مقابل، گزارش‌ها و مستنداتی که از سوی نهادهای رسمی و رسانه‌های رژیم اشغالگر قدس منتشر شده، ادعای نتانیاهو را تایید نمی‌کند. این نظرسنجی همچنین نشان داد که تنها ۲۸ درصد از اسرائیلی‌ها معتقدند که توافق تبادل اسرا و آتش‌بس در غزه به‌طور کامل اجرا می‌شود. نکته حائز اهمیت این‌که اکثر خانواده‌ها و بستگان اسرای صهیونیست نیز نسبت به امتیازات یک‌جانبه‌ای که نتانیاهو در راستای انعقاد پیمان آتش‌بس (‌آن‌هم بدون آزادی اکثر اسرا) داده، شدیدا ناراضی هستند. این نظرسنجی همچنین نشان داد که اگر انتخابات امروز برگزار شود، بلوک مخالف ۵۹ کرسی از۱۲۰کرسی کنست را به‌دست می‌آورد، در‌حالی که ائتلاف نتانیاهو ۵۱کرسی را به‌دست می‌آورد. پیش‌بینی می‌شود احزاب عربی ۱۰ کرسی در کنست کسب کنند.

 

جلاد غزه در بن‌بست

 

معادله در تل‌آویو، علیه نتانیاهو پیچیده شده است.این پیچیدگی،زمزمه‌ها درموردسقوط کابینه نخست‌وزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی را دوچندان ساخته است. یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم اشغالگر قدس زمانی که هنوز در کابینه ائتلافی نتانیاهو حضور داشت، بارها تاکید کرد معادله جنگ در غزه پیچیده‌تر از حد تصور افرادی مانند بن‌گویر و اسموتریچ بوده و نتانیاهو جهت آزادی اسرای صهیونیست، ناچار به اتخاذ تصمیمات دردناک است. منظور گالانت از این تصمیمات دردناک، پذیرش خواسته‌های حماس در مسیر انعقاد پیمان آتش‌بس بود. به‌عبارت گویاتر، گالانت در میانه نبرد و نسل‌کشی غزه دریافت که نابودی مقاومت فلسطین، اشغال کامل غزه و آزادی اسرای صهیونیست، بدون انعقاد پیمان آتش‌بس، اهداف ناممکنی هستند که تکیه بر آنها صرفا به افزایش تصاعدی هزینه‌های شکست تل‌آویو در جنگ منجر‌خواهد شد.اکنون نتانیاهو ناچار شده براساس جبر میدان و وقایع فرامتنی جاری در منطقه و نظام بین‌الملل، به چنین تصمیم دردناکی (‌به‌قول گالانت) تن دهد! نتانیاهو اکنون تبدیل به مصداق شکستی تمام‌عیار در تل‌آویو شده و این موضوع حتی برای هم‌حزبی‌های وی نیز قابل هضم نیست! قدر متیقن تحولات سیاسی اخیر در اراضی اشغالی، شکست رسمی صهیونیست‌ها در میدان نبرد با مقاومت فلسطین است.

 

قدرت‌نمایی حماس

 

دراین میان، نمی‌توان از قدرت‌نمایی حماس به‌سادگی گذشت. اکنون حماس در نوار غزه حضور دارد و حتی در‌صدد ترسیم ابعاد حکمرانی جدید خود در این حوزه جغرافیایی و استراتژیک است.حتی کار به‌جایی رسیده که هم‌حزبی‌های نتانیاهو (‌در حزب لیکود) نیز معتقدند دیگر جایی برای تبدیل شکست اخیر رژیم اشغالگر قدس به پیروزی در غزه وجود ندارد و آنها باید با مختصات دوران پساجنگ غزه، هر‌چند هم که برای صهیونیست‌ها تلخ باشد، کنار بیایند. در طرف مقابل، افرادی مانند بنی گانتس و یائیر لاپید به‌عنوان مخالفان نتانیاهو معتقدند اگر وی می‌خواست چنین توافقی را(‌توافق آتش‌بس غزه) با سبک و سیاق کنونی بپذیرد، می‌توانست هفت‌ماه قبل به آن تمکین کند و تا این‌اندازه، هزینه‌های نظامی و میدانی نبرد در غزه را بالا نبرد.

 

منبع: جام جم آنلاین




انتهای متن/

شنبه, 13 بهمن 1403 ساعت 14:31

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید