به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، پس از مطرح شدن مسئله زمینه های نفوذ در کشور توسط رهبری، لازم به نظر می رسد که برخی مولفه های مربوط به جاسوسی و نفوذ ضمن آشنایی و تبیین برای فضای عموی جامعه، بصیرت افزایی را مد نظر قرار داد.
دیده بان در نظر دارد این مسئله در قالب کتاب شناسی های امنیتی مربوط به سرویس های جاسوسی غربی بالاخص آمریکا ارایه دهد.
در این گزارش به کتاب "جنگ روانی با پخش برنامه های رادیویی" با محوریت تبلیغات سازمان سیا و دفتر استراتژیک آن به منظور براندازی که نوشته لورنس سولی است، می پردازیم.
برای اولین بار اثری به اندازه یک کتاب درباره موضوع جنگ بوسیله رادیو منتشر می گردد.در این کتاب نویسنده به تجزیه و تحلیل چگونگی جنگ روانی تبلیغاتی بوسیله رادیو در طول جنگ جهانی دوم و پیامدهای این عمل بر استراتژی آمریکا پس از دوران جنگ سرد می پردازد.
لورنس سولی بر اساس اسناد موجود از طبقه بندی خارج شده در بایگانی ها جزئیات این جنگ تبلیغاتی روانی و موفقیت یا شکست آمریکا و قوای متحدین در تحقق اهدافشان را تشریح می نماید.
کتاب دارای شش فصل به انضمام پیشگفتاری در آغاز می باشد که خلاصه ای از هر یک از آنها به ترتیب از زیر نظر می گذرد.در پیشگفتار و فصل اول می خوانیم که رادیویی موسوم به صدای آزاد ایران در سال 1980 فعالیت داشت و اظهار می نمود در جایی از مناطق آزاد شده ایران ، به پخش برنامه اقدام می کند.این رادیو ادعا می کرد که آیت الله خمینی (ره) قدرت را از شاپور بختیار رئیس جمهور قانونی ، غصب نموده است.رادیو صدای آزاد ایران همچون رادیوهای پیشین، از آیت الله خمینی (ره) ، می خواست که یا استعفا دهد و یا اینکه با یک جنگ داخلی مواجه خواهد شد.
مدتی پس از آنکه رادیو صدای ایران در سال 1980 کار خود را آغاز نمود، روزنامه های آمریکایی نوشتند که غلامرضا اویسی، یکی از افسران ارشد مخلوع رژیم محمد رضا پهلوی،گرداننده ان می باشد.اویسی یکی از ژنرال هایی بود که شدیدا طرفدار تقویت روابط نظامی ایران و آمریکا در دوران پهلوی بود که در تبعید به سر می برد.
یکی از روزنامه های غربی آن زمان در صفحه اول خود نوشت کار این رادیو، نشان دهنده پایان کار حکومت آیت الله خمینی(ره) است.یک هفته بعد سازمان سیا اعلام نمود که از این رادیو حمایت می کند.ایستگاه رادیوی مذکور در مصر مستقر شده بود.انور سادات رئیس جمهور وقت مصر و یکی از دوستان نزدیک شاه مخلوع ایران، به سازمان سیا اجازه داد تا در ازای دریافت تجهیزات رادار ، از فرستنده های رادیویی این کشور استفاده کند.
آمریکا همواره مستقیما یا به طور غیر مستقیم ظرف چهل سال گذشته ایستگاه های زیر زمینی متعددی را ایجاد کرده است.اما واشنگتن در این قضیه تنها نبود، بلکه شوروی و هم پیمانانش در اروپای شرقی نیز در این کار سهیم بوده اند.صدای جبهه ملی ایران و نیز صدای زحمتکشان ایران هر دو برنامه هایی را علیه آیت الله خمینی (ره) پخش میکردند.این برنامه ها که از طریق یک فرستنده رادیویی که در افغانستان مستقر بود، پخش می شدند.
در طول دهه های پنجاه و شصت بلوک شرق رادیو پیک ایران را در پخش برنامه هایش حمایت و پشتیبانی نمود.در طول دهه چهل شوروی به گرداندن ایستگاه رادیویی آذربایجان دموکراتیک کمک نمود.این رادیو برنامه هایی علیه شاه ایران پخش می نمود، رادیوی مذکور مدت کوتاهی پس از آنکه شاه ایران یک قرار داد نظامی با آمریکا را امضاء نمود، کار خود را آغاز کرد.
پخش برنامه های رادیویی به قصد براندازی، تقلید از انگلیس: ظهور مراکز روانشناسی جهت ایجاد جنگ روانی در آمریکا، اولین ایستگاه های رادیویی که به قصد براندازی حکومتها در آمریکا ایجاد شدند، ایستگاه های رادیویی که به قصد براندازی حکومتها در آمریکا ایجاد شدند.ایستگاهای رادیویی دفتر خدمات استراتژیک آمریکا در اروپا جهت ایجاد جنگ روانی ، دفتر خدمات استراتژیک در آسیا: طرحها و عملیات و جنگ روانی تبلیغاتی شوروی و آغاز دوران جنگ سرد، به ترتیب عناوین فصلهای یکم تا ششم را تشکیل میدهند.