به گزارش دیده بان، «سنوار در کنار مردم بود و در میدان جنگ ایستاد و آخر به شهادت رسید، خدا بیامرزدش.» این جملهای بود که یکی از شهروندان غزه روز گذشته ( اول بهمن)، در مقابل ساختمان ویرانهای که شهید یحیی سنوار، فرمانده نظامی حماس در آن به شهادت رسیده بود، گفت. جمله ای که بیانگر پیوند عمیق مردم غزه با رهبران مقاومت است.
افزایش تمایل به پیوستن به حماس
پس از عملیات طوفان الاقصی و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، اسرائیل و غرب تلاش های رسانه ای بسیاری انجام دادند تا در میان فلسطینی ها از حماس و مقاومت تنفر ایجاد کنند اما تصاویری که روز گذشته از غزه و در جریان بازگشت آوارگان مخابره شد نشان داد که تلاش ها بی ثمر بوده و مردم غزه حتی در ویرانههای شهر هم به قدردانی از فرماندهان مقاومت مشغولاند و حتی دیدیم که آنها پس از یکسال و نیم آوارگی و تحمل سختیهای فراوان و علیرغم از دست دادن عزیزان خود، امروز با اشتیاق بیشتری برای پیوستن به حماس و مقاومت اقدام می کنند.
براساس گزارش رسانههای عبری و کارشناسان نظامی، میزان جذب نیروهای جدید حماس بهطور چشمگیری افزایش یافته است. تا جایی که گرشون هاکوهن، فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی، تأکید کرد: «حماس تنها یک سازمان نظامی نیست، بلکه سازمانی مردمی، ملی و مذهبی است که از طریق قلبها نفوذ میکند.»
قدرتگیری مقاومت با وجود فشارها
کمیته مسائل خارجی و نظامی کنست اخیرا اعلام کرد که حدود ۲۰ تا ۲۳ هزار نیروی فلسطینی در غزه فعالاند. از این تعداد، حدود ۹۰۰۰ نفر عضو گردانهای سازمانیافته حماس و حدود ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر به صورت غیرسازمانیافته فعالیت دارند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز اذعان کرد که مقاومت فلسطین توانسته تلفات نیروهایش را جبران کند.
شکست راهبرد تضعیف حماس
به گفته کارشناسان عملیات ۷ اکتبر حماس، نه تنها بهعنوان یک پیروزی نظامی، بلکه بهعنوان یک تحول راهبردی برای تقویت روحیه مردم غزه و افزایش حمایتها از مقاومت شناخته میشود. بسیاری معتقدند که جنایات صهیونیستها در جریان این جنگ، آتش خشم و عزم جوانان فلسطینی را شعلهورتر کرده است.
طی روزهای گذشته و پس از شنیده شدن زمزمه های آتش بس در غزه کارشناسان بین المللی و حتی بسیاری مقامات و رسانههای صهیونیستی بارها اذعان کردند که اسرائیل با حدود یک سال و نیم جنگ در شمال غزه و حملات مکرر به زیرساختهای مقاومت، به هدف خود در برچیدن ساختار نظامی حماس نرسید. آنگونه هم که منابع عبریزبان اعتراف کردهاند برخلاف آنچه هدف اسراییل برای نابودی حماس بود، امروز درخواست برای پیوستن به این سازمان افزایش یافته است به گونه ای که شرایط فعلی نیروهای حماس با وضعیت قبل از جنگ قابلمقایسه است.
نقش ایمان و آرمان در مقاومت
طی روزهای گذشته تحلیلگران نظامی اذعان دارند که نیروهای حماس از ایمان و آرمانهای اسلامی و ملی انگیزه میگیرند. به گفته هاکوهن: «افرادی که به خدمت حماس میپیوندند، این کار را از روی ایمان انجام میدهند، نه فقط برای تأمین معیشت.» و به نظر می رسد که این ویژگی، قدرت بسیج مردمی حماس را دوچندان کرده است.
افزایش خشم جوانان فلسطینی از اسرائیل
جنایات رژیم صهیونیستی در یک سال و نیم اخیر، نوجوانان و جوانان فلسطینی را شاهد زجر و خونریزی خانوادههایشان کرده است. این تجربه تلخ، عزم آنها برای پیوستن به مقاومت و مبارزه علیه اشغالگری را تقویت کرده است. به گونهای که بسیاری بر این باورند که شعله خشم این نسل، تهدیدی جدی برای آینده رژیم صهیونیستی بهشمار میرود.
واقیعت این است که جنایات رژیم صهیونیستی نهتنها مقاومت فلسطین را تضعیف نکرد، بلکه باعث شد حماس بهعنوان نماد مقاومت ملی و مردمی، محبوبتر و قدرتمندتر شود.
از سویی هم تحلیلگران معتقدند عملیات ۷ اکتبر و اقدامات پس از آن، نشاندهنده عزم ملت فلسطین برای مبارزه با اشغالگری و بازپسگیری حقوق خود است.
منبع: خبرگزاری فارس