به گزارش دیده بان، خانوادههای فلسطینی از چند روز قبل در غزه با بستن کیسههای پلاستیکی لباس، کشیدن چمدانها و نزدیک نگه داشتن فرزندانشان، راهپیمایی طاقتفرسایی را برای نخستینبار از زمان آغاز بمباران رژیم صهیونیستی در ۱۵ ماه پیش آغاز کردند.
آنها شبانهروز در امتداد ۲ جاده (یکی ساحلی، دیگری مرکزی) که شمال و جنوب نوار محاصره شده را به هم وصل میکنند و نظامیان صهیونیست بیش از یک سال آنها را قطع کرده بودند، راه میروند.
تخریب و ویرانی در شمال غزه
بولدوزرها و تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی به قدری جادهها را تخریب کردهاند که فلسطینیها با مشکل روبهرو شدند؛ خانوادهها باید از کنارههای شنی بالا رفته یا در امتداد آوار به جاری مانده حرکت کنند.
صدها هزار فلسطینی پس از گشودهشدن مسیر برای نخستینبار از هفتههای ابتدایی جنگ وارد ویرانترین منطقه غزه شدند.
رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) شدیدترین بمباران خود علیه غزه را آغاز کرد.
مقامهای بهداشتی فلسطین میگویند که حمله هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ بیش از ۴۷ هزار شهید برجای گذاشته است؛ بیشتر شهدا زن و کودک هستند.
این آمار شهدا و سطح تخریب آنقدر بالاست که گروههای حقوق بشری رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسلکشی علیه فلسطینیان در غزه متهم کردهاند.
سازمان ملل میگوید که دستکم ۹۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون نفری غزه درپی جنگ رژیم صهیونیستی آواره شدهاند. ارزیابی خسارت سازمان ملل که در این ماه منتشر شد، نشان داد که پاکسازی بیش از ۵۰ میلیون تن آوار باقیمانده پس از بمبارانهای رژیم صهیونیستی ممکن است ۲۱ سال طول بکشد، در حالی که هزینهای بالغ بر ۱.۲ میلیارد دلار (۹۶۵ میلیون پوند) دارد.
جمعیت فلسطینی در میان آن ویرانی عظیم، درحالی که مبارزان مقاومت علائم پیروزی را به نمایش میگذاشتند و در حالی که وسایل اولیه را حمل میکردند، به مسیر خود بهسمت شمال غزه ادامه دادند.
تخریب گسترده اماکن مذهبی غزه
به گفته سخنگوی وزارت اوقاف غزه، رژیم صهیونیستی ۷۹ درصد از مساجد نوار غزه را ویران کرده و ۳ کلیسا را بهطور کامل تخریب کرده است.
اکرامی المدلل، گفت که نظامیان صهیونیست همچنین ۲۵۵ روحانی و امام جماعت وابسته به این وزارتخانه را به شهادت رسانده و ۲۶ نفر دیگر را بازداشت کردهاند.
وی اظهار کرد: هدف قرار دادن مساجد و اماکن مذهبی نقض آشکار تمام مقدسات، قوانین بینالمللی و حقوق بشر است.
المدلل، میگوید: ارتش اسرائیل همچنین ۳۲ گورستان از ۶۰ قبرستان غزه را هدف قرار داده است؛ ۱۴ گورستان بهطور کامل تخریب و ۱۸ قبرستان بهطور جزئی تخریب شدهاند.
غزه برای قرنها دروازهای بین آسیا و آفریقا بوده که تاریخچهای از تمدنها، فرهنگها و مذاهب گوناگون را در خود جای داده است.
از زمانی که رژیم صهیونیستی حمله خود را در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، بسیاری از مساجد، معابد و کلیساهای تاریخی این منطقه به ویرانه تبدیل شدهاند.
از جمله مسجد عمری بزرگ، بزرگترین و قدیمیترین مسجد غزه است. مناره هزار و ۴۰۰ ساله مسجد ویران شد و بخشهایی از بنا بهشدت آسیب دید.
از دیگر مساجد آسیبدیده در این حملهها میتوان به مسجد سیدالهاشم و مسجد کاتب الولایه اشاره کرد.
کلیساها نیز هدف قرار گرفتهاند. کلیسای سنت پورفیریوس، قدیمیترین کلیسای غزه و سومین کلیسای قدیمی در جهان، و همچنین کلیسای خانواده مقدس آسیب دید.
کلیسای الاهلی واقع در بیمارستان الاهلی نیز مورد اصابت قرار گرفت. حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان و کلیسا در ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) به شهادت حدود ۵۰۰ نفر منجر شد.
منبع: خبرگزاری میزان